ΙΔΕΠ: Τα σχολεία με Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας 2024


Το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης ανακοινώνει τα σχολεία που βραβεύθηκαν με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας 2024, στους Τομείς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας καθιερώθηκε από το 2021 ως μέρος των δραστηριοτήτων για την προώθηση της επίτευξης του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης ενώ αποτελεί ετήσιο θεσμό για ολόκληρη την Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027. Σκοπός του εν λόγω θεσμού είναι να παρουσιάσει τις εξαίρετες διδακτικές πρακτικές που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και να αναγνωρίσει το έργο των εκπαιδευτικών και των σχολείων για την προσφορά τους.

Η θεματική των φετινών βραβείων ήταν «Wellbeingatschool, Ευημερία στο σχολείο» και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σωματική και ψυχική υγεία, την προαγωγή των κοινωνικών και συναισθηματικών ικανοτήτων, την ενθάρρυνση για υιοθέτηση υγιεινών επιλογών, τη δημιουργία υποστηρικτικών δομών στο σχολικό περιβάλλον, τη συνεργασία, τη μάθηση και την προσωπική  ανάπτυξη.

Από την Κύπρο βραβεύθηκαν τρία σχολεία, από το σύνολο των 96 βραβευθέντων πανευρωπαϊκά και είναι τα ακόλουθα:

Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση βραβεύθηκε το Ειδικό Σχολείο Παιδικού Αναρρωτηρίου Ερυθρού Σταυρού, με το έργο Learning new and innovative the rapeutic approaches in schools.

Στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση βραβεύθηκε το Λανίτειο Λύκειο, με το έργο Volunteering and Active Citizen ship: from individualsto organizations”.

Στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση βραβεύθηκε η Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας, με το έργο EqualRights, GreatOpportunities.

Τα τρία βραβευθέντα σχολεία θα παραλάβουν το βραβείο τους στην εκδήλωση για τις Ημέρες Erasmus, που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 17 Οκτωβρίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου.




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










94