Αρχίζει τυχαία και χωρίς προειδοποίηση, έλεγχος στα Ιδιωτικά Φροντιστήρια και Κεντρα


Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και  Νεολαίας (Υ.Π.Α.Ν.), Τομέας Ιδιωτικής Εκπαίδευσης – Ιδιωτικά Φροντιστήρια,  επιθυμεί να ενημερώσει όλους τους ιδιοκτήτες εγκεκριμένων Ιδιωτικών Φροντιστηρίων/Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Κέντρων (Ι.Φ/Ι.Ε.Κ.), για τα ακόλουθα:

  1. Με βάση τις διατάξεις του περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Ιδιωτικών Φροντιστηρίων και Άλλα Συναφή Θέματα Νόμου 2018 (Ν 117 (Ι) 2018) και του άρθρου 22.-(1), συστάθηκε  Ειδική Επιτροπή Ελέγχου, η οποία θα έχει το καθήκον της συμμόρφωσης και της εφαρμογής της νομοθεσίας στα εγκεκριμένα Ι.Φ./Ι.Ε.Κ.
  2. Η Επιτροπή θα διενεργεί επιτόπιους ελέγχους σε εγκεκριμένα Ι.Φ./Ι.Ε.Κ., καθ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους με σκοπό την εποπτεία και τη συλλογή πληροφοριών που θα βοηθήσουν στην έννομη και εύρυθμη λειτουργία των Ι.Φ./Ι.Ε.Κ.
  3. Οι επιτόπιοι έλεγχοι θα αρχίσουν εντός του μηνός Οκτωβρίου 2022, τυχαία και χωρίς προειδοποίηση, και θα πρέπει να επιτρέπεται στους λειτουργούς του Υ.Π.Α.Ν η είσοδος στους χώρους των Ι.Φ./Ι.Ε.Κ.



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1066