Ευχαριστούμε Erasmus και Βάσο Βασιλείου ΒΔΑ για τις εμπειρίες ζωής!


Ογδόντα (80) μαθητές/τριες της Σχολής μας, ή το 26% του συνολικού αριθμού των μαθητών μας, έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορες χώρες της ΕΕ κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς 2019-2020, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS+. Οι μαθητές αυτοί, μετά την περιήγησή τους σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, γυρίζουν στην Κύπρο πιο ώριμοι, πιο γνωστικοί, πιο πολιτισμένοι, πιο δεκτικοί σε άλλες κουλτούρες, πιο έμπειροι. Όλοι ανεξαιρέτως μιλούν για εμπειρία ζωής!

Σαφώς είναι εμπειρία ζωής για τους μαθητές μας, όταν βλέπουν τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Volkswagen στην πόλη Wolfsburg της Γερμανίας. Το εργοστάσιο παράγει 3800 οχήματα το 24ωρο, ενώ το 95% των εργασιών εκτελείται από ρομπότ! Παρόμοιες επισκέψεις έχουν και σε εργοστάσια της Mercedes και της Opel. Επισφράγισμα είναι η επίσκεψή τους στο εντυπωσιακό Τεχνολογικό Μουσείο του Βερολίνου και σε άλλες αξιόλογους χώρους.

Εμπειρία ζωής είναι η επίσκεψή τους στα ΤΕΙ Καρδίτσας. Παρακολουθούν σειρά μαθημάτων και έχουν εξοικειωθεί με συστήματα CAD-CAM, με μηχανές CNC και με ρομποτικά προγράμματα νανοτεχνολογίας. Πολιτισμικό τους επιδόρπιο είναι η επίσκεψή τους στα Μετέωρα.

Εμπειρία ζωής είναι για τους μαθητές μας, η επίσκεψή τους στο West Scotland College, όπου παρακολουθούν μαθήματα τα οποία περιέχουν υψηλή διαγνωστική τεχνολογία του αυτοκινήτου. Επιπλέον, εκπληρώνουν το όνειρο κάθε Μηχανικού Οχημάτων, δηλαδή να επισκεφθούν τη γραμμή παραγωγής της Jaguar. Τέλος επισκέπτονται τον παράδεισο της Φυσικής, δηλαδή το Glasgow Science Centre, πολλά άλλα μουσεία και κάστρα.

Εμπειρία ζωής, είναι για κάποιους μαθητές μας να λάβουν μέρος στη Σύνοδο της Ευρωβουλής των Νέων, μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο και να διαβουλευτούν με μαθητές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και άλλοι μαθητές μας να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στη Γαλλία αντί στην Κύπρο.

Η Σχολή μας λαμβάνει μέρος σε εννέα (9) συνολικά ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS+, κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς 2019-2020. Προεξάρχων της οργάνωσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι ο κ. Βάσος Βασιλείου ΒΔΑ, μέλος της Διευθυντικής Ομάδας της Σχολής μας, με άξιους συμπαραστάτες άλλους έντεκα (11) εκπαιδευτικούς. Μαθητές μας και εκπαιδευτικοί μας επισκέπτονται φέτος τη Σκωτία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Προφανώς έχουμε ξεπεράσει και τον Έρασμο, ο οποίος ταξίδευε μανιωδώς σε όλη την Ευρώπη. Ήταν φιλόσοφος, αναγεννησιακός ανθρωπιστής, καθολικός ιερέας, δάσκαλος και θεολόγος. Γεννήθηκε στην Ολλανδία το 1466. Σπούδασε στην Αγγλία, στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Ελβετία, όπου εκεί απεβίωσε το 1536 και άφησε την περιουσία του στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας.

Λουκάς Παπαντωνίου

Διευθυντής Α΄ ΤΕΣΕΚ Λεμεσού




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1385