Καλλιτεχνική εκδήλωση ΟΛΥΜΠΙΟΝ: «Μελίνα Μερκούρη: Η τελευταία Ελληνίδα θεά»


Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, τη Δευτέρα 24/02/2020, οι μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου ΟΛΥΜΠΙΟΝ ζέσταναν τις καρδιές και τις ψυχές όλων όσων παρευρέθηκαν και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικό αφιέρωμα για την «τελευταία ελληνίδα θεά»,  όπως χαρακτηρίστηκε η Μελίνα Μερκούρη.

Τα παιδιά του ΟΛΥΜΠΙΟΝ έφεραν εις πέρας με μεγάλη επιτυχία μια μουσικοχορευτική παραγωγή, η οποία ήταν επενδυμένη με θεατρικά δρώμενα και αφηγήσεις από τη ζωή και το έργο της Μελίνας Μερκούρη, μιας από τις σημαντικότερες Ελληνίδες του 20ου αιώνα. Σε αυτό το καλλιτεχνικό ταξίδι, οι καθηλωμένοι θεατές έγιναν συνοδοιπόροι μιας ζωής που ήταν γεμάτη όνειρα, ελπίδες, αγωνίες και αγώνες, αφού πρόκειται  για μια γυναίκα με πολύμορφη προσωπικότητα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Στροβόλου, Λακατάμιας και Τσερίου, ακαδημαϊκοί καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές της παράστασης γιατί μέσα από αυτό το καλλιτεχνικό αφιέρωμα, φάνηκε εμπράκτως ότι η νέα γενιά μπορεί να τιμά με τον δέοντα σεβασμό ανθρώπους που πρόσφεραν με τη ζωή και το έργο τους στον ελληνικό πολιτισμό αλλά και στην ανθρωπότητα γενικότερα.

Από τη Διεύθυνση




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










613