Περίοδος Εισαγωγικών εξετάσεων και εγγραφών μαθητών σε Ιδιωτικά Σχολεία Μέσης


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων Γιώργος Κρητικός έστειλε στους γονείς γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών 6ης Δημοτικού την ακόλουθη ενημερωτική επιστολή:

«Θέμα: Καθορισμός περιόδου Εισαγωγικών εξετάσεων και εγγραφών μαθητών σε Ιδιωτικά Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης

Σύμφωνα με ενημέρωση και οδηγία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) με ημερ. 02 Απριλίου 2020, οι Εισαγωγικές Εξετάσεις Ιδιωτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021, για μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ τάξη Γυμνασίου, θα διεξαχθούν μετά τη λήξη των διαταγμάτων και των οδηγιών που στην παρούσα φάση είναι η9η Μαΐου  2020.

Το ΥΠΠΑΝ  θα κοινοποιήσει τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων, που προβλέπεται να είναι μέσα στον μήνα Μάιο. Τα Ιδιωτικά Σχολεία  θα μπορούν να διεξαγάγουν τις εισαγωγικές τους εξετάσεις είτε με τη φυσική παρουσία των παιδιών,  είτε με εναλλακτικούς τρόπους εξέτασης, αναλόγως των εξελίξεων που αφορούν τα περιοριστικά μέτρα για λόγους δημόσιας υγείας.  Οι ημερομηνίες κατά τις οποίες θα διεξαχθούν οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Ιδιωτικών Σχολείων, θα κοινοποιηθούν αργότερα, αφότου επέλθει συνεννόηση μεταξύ του Υπουργείου και των Ιδιωτικών Σχολείων.

Εύχομαι σε όλους να είστε καλά και είμαι πεπεισμένος ότι μαζί θα επανέλθουμε πιο δυνατοί για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις θα μας επιφέρει η κρίση, με πρώτιστο μέλημα το καλό των μαθητών μας αλλά και της παιδείας του τόπου μας γενικότερα.

Διατελώ

Γιώργος Κρητικός

Πρόεδρος Συνδέσμου»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4019