Η Κύπρος με ένα Χάλκινο Μετάλλιο και τρείς Επαίνους στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα – ΒΜΟ 2020


Η Κύπρος συμμετείχε στην 37η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα - ΒΜΟ 2020 που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2020. Ο διαγωνισμός έγινε την 1η Νοεμβρίου 2020.

Τη διοργάνωση της Βαλκανιάδας είχε αναλάβει η Ρουμανία.

Στη Βαλκανιάδα συμμετείχαν 11 χώρες μέλη: η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ελλάδα, το Μαυροβούνιο, η Μολδαβία, η Νότια Μακεδονία, η Ρουμανία, η Σερβία και η Τουρκία. Συμμετείχαν επίσης 6 χώρες μη μέλη: το Αζερμπαϊτζάν, η Ιταλία, το Καζακστάν, η Σαουδική Αραβία, το Τουρκμενιστάν και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Κυπριακή ομάδα ετοιμάστηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, και αποτελείτο από 6 μαθητές και 2 μέλη του Δ.Σ. της ΚΥΜΕ. Οι μαθητές ήταν οι: Γεωργίου Χαράλαμπος, Ζαχαρία Χαράλαμπος, Θεοχάρους Στέφανος, Τσιαννής Κυριάκος, Χαραλάμπους Ιωάννης και Χαραλάμπους Κωνσταντίνος. Αρχηγός της ομάδας ήταν το μέλος του ΔΣ της ΚΥΜΕ, κύριος Δημήτρης Χριστοφίδης, και υπαρχηγός ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΚΥΜΕ, κύριος Σωτήρης Λοϊζιάς.

Η Κυπριακή ομάδα εξασφάλισε ένα Χάλκινο Μετάλλιο με το μαθητή Χαραλάμπους Ιωάννη και τρείς επαίνους με τους Θεοχάρους Στέφανο, Τσιαννή Κυριάκο και Χαραλάμπους Κωνσταντίνο.

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας τους.

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1760