Σε νέα στάση εργασίας κατέρχεται τη Δευτέρα η Οργάνωση Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής


Η Οργάνωση Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής ανακοινώνει ότι «πραγματοποίησε σήμερα αυθόρμητη στάση εργασίας δύο περιόδων ως αντίδραση στην απαράδεκτη άδικη και παράνομη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθυντή να θέσουν σε διαθεσιμότητα την Πρόεδρο της Συντεχνίας μας.

Η Οργάνωση είχε προειδοποιήσει γραπτώς τη Διεύθυνση του Σχολείου ότι θα προβεί σε λήψη έκτακτων μέτρων σε περίπτωση που δεν αρθεί άμεσα η απόφαση για τη διαθεσιμότητα της Προέδρου και δεν σταματήσει η διερεύνηση για πιθανή παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Η Διεύθυνση, όχι μόνο δεν ανακάλεσε την διαθεσιμότητα της Προέδρου της Συντεχνίας μας αλλά την Δευτέρα ξεκινούν διαδικασία πειθαρχικής δίωξης.

Στη στάση εργασίας συμμετείχαν όλα τα μέλη της Συντεχνίας και ο αγώνας μας υποστηρίχτηκε από εκπροσώπους των συντεχνιών ΟΕΛΜΕΚ, ΠΕΟ, ΣΕΚ και μέλη της επιτροπής Παιδείας της Βουλής. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους μαθητές και της μαθήτριές μας, οι οποίοι μέσω των εκπροσώπων τους εξέφρασαν την κατανόηση και στήριξή τους προς τους εργαζομένους του Σχολείου. Ξέρουν πως μια θετική έκβαση του δικού μας αγώνα θα είναι και προς όφελος της εκπαιδευτικής εμπειρίας.

Η αυταρχική διαχείριση από τη Διοίκηση του Σχολείου και τον Διευθυντή, η συνεχής υπονόμευση της Συντεχνίας για τα διάφορα εργασιακά αιτήματα των Μελών μας και η ποινικοποίηση του συνδικαλισμού από μέρους τους δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να κλιμακώσουμε τα μέτρα.

Αντί η έγνοια της Διεύθυνσης και της Διοίκησης είναι να εξομαλύνει την ήδη τεταμένη κατάσταση, συνεχίζει την τακτική της να αποστέλλει επιστολές στους γονείς αναφέροντας γεγονότα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η προσπάθεια αυτή έχει ως στόχο να αποστρέψει την προσοχή των γονιών κατηγορώντας τους καθηγητές ότι όσα διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες σκοπεύουν σε καθαρά οικονομικά αιτήματα των καθηγητών. Ουδέν αναληθέστερο.

Ως εκ τούτου, την ερχόμενη Δευτέρα κατερχόμαστε σε αυθόρμητη στάση εργασίας τεσσάρων περιόδων (από τις 10.05 μέχρι το τέλος της ημέρας) για την συνεχιζόμενη απαξιωτική συμπεριφορά της Διοίκησης και της Διεύθυνσης προς την Πρόεδρο της Οργάνωσης μας, οπότε και θα αποφασιστούν περαιτέρω μέτρα».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


1029