Σε επ' αόριστον απεργία κατέρχεται η Οργάνωση Προσωπικού Αγγλικής Σχολής


«Είμαστε έτοιμοι για διάλογο για όλα τα ζητήματα που μας αφορούν, νοουμένου ότι τερματιστεί αμέσως η εξευτελιστική διαπόμπευση της Προέδρου μας και ανακληθεί αμέσως η παράνομη, απαράδεκτη εισήγηση για απόλυση της Μυρτώς Χασαποπούλου».

Με ανακοίνωση της Οργάνωση Προσωπικού Αγγλικής Σχολής (ESSA) ενημερώνει ότι σε επ' αόριστον απεργία μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά της: Αναφέρει στην ανακοίνωσή της: 

«Με οργή ενημερωθήκαμε για το άδικο, απαράδεκτο και αυθαίρετο αποτέλεσμα της «ερευνητικής επιτροπής» που ανέλαβε την «πειθαρχική δίωξη» της Προέδρου μας, Μυρτώς Χασαποπούλου. Η «ερευνητική επιτροπή», την οποία σχημάτισε ο ίδιος ο Διευθυντής του σχολείου και που αποτελείται από τον ίδιο και τους δύο αναπληρωτές διευθυντές, αποφάσισε να προτείνει «ομόφωνα ότι η κυρία Χασαποπούλου θα πρέπει να απολυθεί».

Η εργοδοτική πλευρά αισθανόμενη την πίεση ολόκληρης της κυπριακής κοινωνίας που στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα μας, κορυφώνει τις προσπάθειες εκφοβισμού και φίμωσής μας και οδηγεί στα άκρα τη σύγκρουση. Μόνο έτσι εκλαμβάνουμε την ανεπίσημη πρόταση που μας έγινε λίγο πριν από την επίδοση της απόφασης. Σύμφωνα με την πρόταση, η Πρόεδρός μας θα έπρεπε να απολογηθεί ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου, να καταχωρηθεί στον φάκελό της γραπτή «προειδοποίηση» και αυτή να επιστρέψει στα καθήκοντά της.

Δεν ανεχόμαστε τον εκφοβισμό και τη θυματοποίηση κανενός από εμάς, πόσο μάλλον της εκλελεγμένης Προέδρου της Οργάνωσης Προσωπικού. Είναι ξεκάθαρο ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αρνείται να αποδεχτεί τον ρόλο της Συντεχνίας μας ως ισότιμου συνομιλητή, δε σέβεται τον συνδικαλισμό, γιατί θέλει να διοικεί αυταρχικά τη Σχολή.

Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Σήμερα σε ψηφοφορία με συντριπτική πλειοψηφία ψηφίσαμε τα εξής:

  1. Ως μέλη της Ε55Λ καταθέτουμε Ψήφο Μομφής (vote of no confidence) στο Διοικητικό Συμβούλιο και στον Διευθυντή του Σχολείου
  2. Καταθέτουμε Ψήφο Μομφής στη διευθυντική ομάδα (SMT) του Σχολείου
  3. Κατερχόμαστε σε επ' αόριστον απεργία μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.

Γ ια ακόμη μια φορά απευθυνόμαστε στους μαθητές και τους γονείς τους και δηλώνουμε την αγωνία και την έγνοια μας για τη συνέχιση του εκπαιδευτικού μας έργου.

Αυτή είναι η βασική μας προτεραιότητα. Λυπούμαστε που δεν μας επιτρέπεται να επιστρέψουμε στα καθήκοντά μας.

Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές να μην πιστεύουν στην οποιαδήποτε παραπληροφόρηση και να επιδιώκουν τη σωστή ενημέρωσή τους.

Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι είμαστε έτοιμοι για διάλογο για όλα τα ζητήματα που μας αφορούν, νοουμένου ότι τερματιστεί αμέσως η εξευτελιστική διαπόμπευση της Προέδρου μας και ανακληθεί αμέσως η παράνομη, απαράδεκτη εισήγηση για απόλυση της Μυρτώς Χασαποπούλου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










950