ESSA: Η διοίκηση της Σχολής να δώσει τις οφειλόμενες απαντήσεις για τις μεταρρυθμίσεις


 Σε ένα δημοκρατικό σχολείο αριστείας πρέπει οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις να είναι αποτέλεσμα διαλόγου

Με ανακοίνωσή της, η Οργάνωση Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής (ESSA) αναφέρει:  

«Έχουν παρέλθει αρκετές μέρες από τότε που η Οργάνωσή μας κατήγγειλε δημόσια τον Διευθυντή του Σχολείου για μεθοδεύσεις για παράνομες και αυθαίρετες απολύσεις μελών του προσωπικού, καλώντας το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής να πάρει ξεκάθαρη θέση επί του θέματος. Το Συμβούλιο δεν έχει τοποθετηθεί ούτε δημόσια ούτε και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαμε την Τρίτη 31/05/2022. Εν μέσω διαρροών και φημών, η «σιωπή» του ΔΣ επιδεινώνει την κατάσταση και αυξάνει την απογοήτευση και την ανασφάλεια των μελών μας.

Ταυτόχρονα, είναι με λύπη και ογκούμενη αγανάκτηση που διαπιστώνουμε ότι η Διοίκηση της Σχολής συνεχίζει να μη διαβουλεύεται με τους εκπαιδευτικούς και τη Συντεχνία, προβαίνοντας, όπως φαίνεται, σε λήψη αποφάσεων για θέματα που αφορούν την ουσία της εκπαιδευτικής εμπειρίας των μαθητών μας.

Δηλώνουμε εμφατικά ότι ως εκπαιδευτικοί λειτουργούμε πάντοτε με γνώμονα την πρόοδο των παιδιών. Είμαστε εκ των πραγμάτων υπέρμαχοι αλλαγών που βελτιώνουν την ποιότητα της εκπαίδευσης των μαθητών μας και πάντα αποδεικνύουμε τον καθοριστικό μας ρόλο στον σχεδιασμό και εφαρμογή των συχνών μεταρρυθμίσεων.

Ωστόσο, θεωρούμε ότι σε ένα δημοκρατικό σχολείο αριστείας θα πρέπει οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις να είναι αποτέλεσμα διαλόγου και διαβούλευσης τουλάχιστον με τους Τμηματάρχες και όλους όσοι συμμετέχουν σε σχετικές επιτροπές. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο.

Η μοναδική παρουσίαση που έγινε στο προσωπικό ήταν χωρίς ουσιαστική ανάλυση και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, σε αντίθεση με τη λεπτομερέστερη ενημέρωση των γονέων.

Ζητούμε από τη Διεύθυνση της Σχολής όχι απλώς να μας ενημερώσει επίσημα για τις όποιες εταρρυθμίσεις, αλλά και να προσέλθει σε εποικοδομητικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς και τη Συντεχνία, ώστε να διασφαλιστούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα όλων των πλευρών.

Για ακόμη μια φορά, καλούμε τη Διεύθυνση και τη Διοίκηση της Σχολής να δώσει τις αναμενόμενες και οφειλόμενες απαντήσεις που αφορούν και στις μεταρρυθμίσεις, αλλά και στη λίστα των αυθαίρετων απολύσεων που έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα μέλη μας»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










760