ESSA: Τρεις συνδικαλίστριες μας έλαβαν επιστολή-εισήγηση για απόλυσή τους


Με ανακοίνωσή της η Οργάνωση της Αγγλικής Σχολής ESSA ενημερώνει:

"Με θυμό και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε χτές, εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών, ότι οι 3 συνδικαλίστριες εκπρόσωποί μας έλαβαν επιστολή που προτείνει την απόλυσή τους. Η  εισήγηση προέρχεται από τα δύο μέλη της διευθυντικής ομάδας που ανέλαβαν την πειθαρχική έρευνα εναντίον τους και αναμένεται τις επόμενες μέρες να τεθεί ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου για επικύρωση.  

Δυστυχώς φαίνεται πως η διεύθυνση της Σχολής είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε άδικες, αυθαίρετες και παράνομες απολύσεις, παρά τις προειδοποιήσεις μας και παρά τις αντιδράσεις του συνόλου των μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας. Η αγωνία τους να ικανοποιήσουν τον διευθυντή, που άρχισε ήδη να θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο "εκκαθάρισης" της Σχολής, είναι προκλητική και φυσικά δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.  

Εδώ και μήνες η διεύθυνση και η διοίκηση του Σχολείου  λαμβάνουν τη μια λανθασμένη απόφαση μετά την άλλη και απέδειξαν την αδυναμία τους να προσέλθουν σε ουσιαστικό διάλογο για επίλυση των ζητημάτων.

Καλούμε έστω στην υστάτη το Διοικητικό Συμβούλιο να απορρίψει την επαίσχυντη και αυθαίρετη εισήγηση για απόλυση των εκπροσώπων μας και να επιδείξει επιτέλους την υπευθυνότητα που αρμόζει σε ένα σχολείο, όπως η Αγγλική Σχολή. Είναι με δική του ευθύνη -και αυτό το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά- που τον Σεπτέμβρη, δυστυχώς το Σχολείο δεν θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ομαλά.  Η ευθύνη για την μη ομαλή λειτουργία του Σχολείου βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την Διευθυνση και Διοίκηση και όχι το προσωπικό, αφού είναι αυτοί που επέλεξαν να ανοίξουν πειθαρχικές διαδικασίες για γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τον Οκτώβριο του 2021. Δεν είναι τυχαίο που ανέμεναν να αρχίσουν πειθαρχικές διαδικασίες κατά την καλοκαιρινή περίοδο που το Σχολείο θα ήταν κλειστό. Οι πειθαρχικές διαδικασίες ήταν τροχοδρομημένες να ξεκινούσαν μεταγενέστερα και καταρτίστηκε σχέδιο δράσης για τον εξόντωση των εκπροσώπων της Συντεχνίας και κατ’ επέκταση την διάλυση της. Είναι λυπηρό που η διοικηση και Διευθυνση επιδόθηκαν, από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι τον Ιούνιο του 2022, σε ένα οργιώδες παρασκήνιο για να ικανοποιήσουν τους ετσιθελισμούς του Διευθυντή και να καρατομήσουν τους 3 Συντεχνιακούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αφετηρία για την έναρξη των πειθαρχικών διαδικασιών ήταν η συνδικαλιστική δράση των εκπροσώπων της Συντεχνίας για την δικαιολογημένη στάση εργασίας που έγινε τον Οκτώβριο του 2021 και όχι η αποτελεσματικότητα τους και η απόδοση τους ως εκπαιδευτικοί.  

Είναι ξεκάθαρο ότι η Διευθυνση και Διοίκηση παραβιάζουν το Άρθρο 5(1) (α) του Περί της Σύμβασης  περί των Αντιπροσώπων των Εργαζομένων (Κυρωτικό) Νόμο του 1995 εως 2012 το οποίο δίνει αποτελεσματική προστασία στους εκπροσώπους των εργαζομένων απαγορεύοντας τον εργοδότη να προβεί σε απόλυση εάν αφορά συνδικαλιστική δράση και ενέργεια τους.  

Η Οργάνωσή μας ως πρώτο μέτρο αντίδρασης καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 8:15 το πρωί στον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού. Καλούμε όλους και όλες που συμμερίζονται τον αγώνα μας για σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και το όραμά μας για ένα δημοκρατικό σχολείο να ταχθούν στο πλευρό μας".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1088