Στην Κύπρο τo πρώτο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο της Ευρωπαϊκής Μαθηματικής Εταιρείας


Για μαθητές υψηλής στάθμης ικανοτήτων

Το 1ο Ειδικό Θερινό Μαθηματικό Σχολείο που διοργανώνει η Επιτροπή Παιδείας της Ευρωπαϊκής Μαθηματικής Εταιρείας και το οποίο απευθύνεται σε μαθητές υψηλής στάθμης ικανοτήτων στα Μαθηματικά φιλοξενείται στην Κύπρο από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και το Ίδρυμα ΘΑΛΗΣ σε συνεργασία με το Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και άλλους οργανισμούς.

Είναι πραγματικότητα ότι η εξέλιξη σε όλες τις επιστήμες προέρχεται πολλές φορές από άτομα με ικανότητες υψηλής στάθμης οι οποίες σχετίζονται με αυξημένες ικανότητες στην Μαθηματική Επιστήμη.

Η δράση αυτή θα προσφέρει στην εξέλιξη των επιστημών και στην καινοτομία αφού αναμένεται ότι αυτά τα παιδιά θα εξελιχθούν σε παραγωγικούς επιστήμονες τους μέλλοντος προσφέροντας όχι μόνο στα Μαθηματικά αλλά μέσω τους σε πολλές επιστήμες όπως η τεχνολογία, η ιατρική, η μηχανική, η οικονομία κ.α. 

Το ειδικό σχολείο οργανώνεται στον Αγρό μεταξύ 25-30 Ιουλίου 2022. Εκπαιδευτές ακαδημαϊκοί προέρχονται από Γερμανία, Πολωνία και Κύπρο. 20 μαθητές έχουν επιλεγεί από το διεθνή χώρο μετά από μια διαδικασία αιτήσεων και αξιολόγησης από την Επιτροπή Παιδείας της Ευρωπαϊκής Μαθηματικής Εταιρείας.  Πληροφορίες για το πρόγραμμα και το περιεχόμενο καθώς και ονόματα συμμετεχόντων μαθητών και εκπαιδευτών θα βρείτε στη σύνδεση https://thalescyprus.com/?page_id=3287 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1470