H KYME καλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς στο18o Παγκύπριο Συνέδριο Μαθηματικών στην Πάφο


Η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, καλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς στο 18o Παγκύπριο Συνέδριο Μαθηματικών που θα πραγματοποιηθεί στις 24 με 26 Φεβρουαρίου 2023 στο ξενοδοχείο «Aliathon» στην Πάφο. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Πάφου, κ. Φαίδωνα Φαίδωνος.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα διεξαχθούν και οι διαγωνισμοί MATHFactor Cyprus 2023, MATHeatre Cyprus 2023, SCIENCE-Factor Cyprus 2023 και SCIENCE-Theatre Cyprus 2023, για μαθητές ηλικίας 9-18 ετών.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει παρουσιάσεις, εργαστήρια (workshops) και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, σε θέματα που ενδιαφέρουν μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Θα συμπεριλαμβάνει επίσης παρουσιάσεις Ευρωπαϊκών Έργων σε θέματα STEAME.

Κύριος ομιλητής του Συνεδρίου θα είναι ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μιχάλης Λάμπρου. Το θέμα της ομιλίας είναι: «Ευρετική, ή γιατί ο Αρχιμήδης είπε ότι κάνει μεγάλη υπηρεσία στα Μαθηματικά»

Το Παγκύπριο Συνέδριο Μαθηματικών διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Ίδρυμα ΘΑΛΗΣ και τον Σύνδεσμο Μαθηματικών Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές για το Συνέδριο και τους Διαγωνισμούς μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΚΥΜΕ, www.cms.org.cy.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1150