Πραγματοποιείται σήμερα η «Βραδιά του Ερευνητή 2019»


ΚΥΠΕ - Πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή, από τις 17:00 - 00:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, η «Βραδιά του Ερευνητή 2019», εκδήλωση την οποία διοργανώνει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) και η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙδΕΚ, η «Βραδιά του Ερευνητή», η οποία διοργανώνεται φέτος για 13η συνεχή χρονιά από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, σε συνεργασία με το σύνολο της ερευνητικής κοινότητας του τόπου (Δημόσια και Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Επιχειρήσεις κ.α.), αποτελεί ένα πανευρωπαϊκό θεσμό που έχει στόχο την προώθηση της ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας, καθώς και την ανάδειξη της σημασίας της έρευνας και καινοτομίας στο ευρύ κοινό.

Στον χώρο θα λειτουργούν 90 περίπτερα στα οποία θα πραγματοποιείται ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μεγάλη έκθεση διαδραστικών πειραμάτων, παιχνίδια, διαγωνισμούς, θεατρικά και μουσικά δρώμενα.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Βασικό θέμα της φετινής εκδήλωσης, η οποία φέρει τον τίτλο «Human Era Night», είναι η έρευνα στον τομέα των Επιστημών Ζωής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1104