ΙΚΥΚ: Πρόγραμμα Υποτροφιών της Ιαπωνικής Κυβέρνησης


Το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου  μέσω της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Κύπρο ανακοινώνουν ότι η Ιαπωνική Κυβέρνηση (MEXT) θα προσφέρει υποτροφίες για το 2021 για Κύπριους υπήκοους, που γεννήθηκαν στις ή μετά τις 2 Απριλίου, 1986, που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ιαπωνικά πανεπίστημια σαν ερευνητές για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο.

Διάρκεια της υποτροφίας και τι καλύπτει:
Η διάρκεια σπουδών για ερευνητές είναι δύο χρόνια ή ένα και έναμιση χρόνο (συμπεριλαμβανομένων έξι μηνών εκμάθησης της Ιαπωνικής γλώσσας) και θα αρχίσει τον Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη 2021, ανάλογα με τις οδηγίες του πανεπιστημίου.
Η υποτροφία περιλαμβάνει το ταξίδι προς/από την Ιαπωνία, τα δίδακτρα, τη φοιτητική βίζα και ένα μηνιαίο ποσό από το οποίο καλύπτεται και η διαμονή. Το ποσό ανέρχεται στα 143000 γεν (περίπου 1214 ευρώ με βάση την τρέχουσα ισοτιμία) για ερευνητές.

Κριτήρια επιλογής:
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει στις αρχές Οκτώβρη 2020, αρχίκα με βάση την αξιολόγηση των εγγράφων που θα κατατεθούν και αργότερα με βάση την απόδοση του υποψηφίου στις γραπτές εξετάσεις Αγγλικής και Ιαπωνικής γλώσσας, καθώς και στην προσωπική συνέντευξη.
* Σε περίπτωση απόρριψης αίτησης, η Πρεσβεία της Ιαπωνίας δεν είναι υποχρεωμένη να αιτιολογήσει την απόφασή της. Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων δεν προβλέπεται διαδικασία επανεξέτασης αιτήσεων και δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις.

Προθεσμία και δικαιολογητικά:
Η προθεσμία είναι στις 18 Σεπτεμβίου 2020.
*Καμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή μετά την προθεσμία.
Για όλες τις λεπτομέρειες και έγγραφα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Πρεσβείας:
https://www.cy.emb-japan.go.jp/itpr_ja/11_000001_00056.html

Διεύθυνση για υποβολή αίτησης
Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, Εσπερίδων 5, Στρόβολος 2001, Λευκωσία, Κύπρος

Για τυχόν ερωτήσεις από ΜΜΕ αναφορικά με το δελτίο τύπου:
Τηλέφωνο: 22394800, Email: embjapan@cy.mofa.go.jp

 

(ΝΝ/ΕΧΡ)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1077