Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Ινστιτούτο Κύπρου και ΚΟΑΠ


Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν, στις 30 Οκτωβρίου, το  Ινστιτούτο Κύπρου και ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), στο πλαίσιο ενδυνάμωσης των σχέσεων τους, σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το Μνημόνιο υπεγράφη στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κύπρου στην Αθαλάσσα, στην παρουσία του Προέδρου του Ινστιτούτου, Καθηγητή Κώστα Παπανικόλα, και του Επίτροπου του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, Τίμη Ευθυμίου.

Η συμφωνία αφορά στην αποθήκευση και  ανάλυση δεδομένων με τη χρήση του υπερυπολογιστή Cy-Tera και των υπολογιστικών εγκαταστάσεων του Ινστιτούτου Κύπρου, καθώς  και στην πιθανή χρήση των μη επανδρωμένων οχημάτων του Ινστιτούτου. Να σημειωθεί ότι ο υπερυπολογιστής Cy-Tera του Ινστιτούτου Κύπρου, είναι ο μεγαλύτερος υπερυπολογιστής ανοικτής πρόσβασης στην Ανατολική Μεσόγειο, και προσφέρει μοναδικές δυνατότητες επεξεργασίας, αποθήκευσης και οπτικοποίησης δεδομένων, καθώς και ανάλυσης με μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης.

Επιπλέον με τη συμφωνία αναμένεται να ενισχυθεί η προώθηση ερευνητικών δραστηριοτήτων σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς ο ΚΟΑΠ θα παρέχει στους ερευνητές του Ινστιτούτου, δεδομένα και αποτελέσματα από προσομοιώσεις, για χρήση στις ερευνητικές τους δραστηριότητες

Κατά την τελετή της υπογραφής ο Καθηγητής Κώστας Παπανικόλας, ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική μέρα, διότι μέσω της επικύρωσης της συμφωνίας με τον ΚΟΑΠ, το Ινστιτούτο Κύπρου αναδεικνύει για μια ακόμη φορά, τη χρησιμότητα του στην κοινωνία. Άλλωστε, όπως σημείωσε, ένας απ’ τους σκοπούς του Ινστιτούτου είναι να συμβάλει στην αναβάθμιση τεχνολογικών θεμάτων, για την οικοδόμηση της σύγχρονης οικονομίας γνώσης, τόσο στην Κύπρο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Ευθυμίου επισήμανε ότι το Ινστιτούτο Κύπρου μπορεί να προσφέρει, με ποικίλους τρόπους, στον τομέα της Γεωργίας. Μάλιστα, η υπογραφή της συμφωνίας αυτής, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αποτελεί μόνο την αρχή μιας μακροχρόνιας και πολυμορφικής συνεργασίας των δυο οργανισμών, σε θέματα δεδομένων και τεχνολογίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










582