Το Ινστιτούτο Κύπρου στηρίζει τα άτομα με αναπηρίες


Μια μοναδική εμπειρία έζησαν οι μαθητές του Heritage Private School, οι οποίοι συμμετείχαν στη συναρμολόγηση προσθετικού χεριού, τα μέρη του οποίου είχαν εκτυπωθεί τρισδιάστατα, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κύπρου.

Πρόκειται για μία καινοτόμο διαδραστική δραστηριότητα, του Ινστιτούτου Κύπρου, που γεφυρώνει  τη βιοαρχαιολογία με την τεχνολογία τρισδιάστατης απεικόνισης και εκτύπωσης, και εντάσσεται στο πλαίσιο του χορηγούμενου ερευνητικού προγράμματος συνεργασίας του H2020 «Promised: Promoting Archaeological Science in the Eastern Mediterranean».

Μάλιστα το ΙΚυ αναμένεται να εντείνει αυτές δραστηριότητες εντός του επόμενου έτους, με στόχο τα προσθετικά μέλη να παραχωρηθούν δωρεάν, για άτομα με αναπηρίες.

Αυτή η πρωτοβουλία, κατατάσσει το Ινστιτούτο Κύπρου, ως ένα από τα μέλη του διεθνούς δικτύου e-NABLE, το οποίο αποτελείται από εθελοντές που με τη βοήθεια της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης, κατασκευάζουν, δωρεάν, προσθετικά μέλη, για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. 

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Αγγλικών στο Heritage Private School, Συμεών Δημητρίου, η συμμετοχή των μαθητών σε αυτή τη δραστηριότητα ήταν μία εξαιρετικά εποικοδομητική και πρωτότυπη εμπειρία.  Οι μαθητές, συμπλήρωσε ο κ. Δημητρίου, ήρθαν σε άμεση επαφή με τη διεπιστημονική και καινοτόμο έρευνα που υλοποιείται στο Ινστιτούτο Κύπρου μέσω ξεναγήσεων στα εργαστήρια και παρουσιάσεων επικεντρωμένων στην οστεοαρχαιολογία και τα εικονικά περιβάλλοντα, ενώ στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να λάβουν ενεργά μέρος στη συναρμολόγηση ενός λειτουργικού

Για πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο e-NABLE: http://enablingthefuture.org/
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter273