ΙΚυ: Ο Marc Mezard ανοίγει το μαύρο κουτί της τεχνητής νοημοσύνης στην ετήσια διάλεξη Hubert Curien


Ο διεθνούς φήμης καθηγητής Marc Mézard θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στη διάλεξη με θέμα «Τεχνητή νοημοσύνη: επιτυχία, όρια, μύθοι και απειλές», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Κύπρου στο πλαίσιο της ετήσιας σειράς διαλέξεων “Hubert Curien Memorial Lecture”.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κτιρίου Καινοτόμων Τεχνολογιών του Ινστιτούτου Κύπρου, στην Αθαλάσσα και είναι ανοικτή για το κοινό.

Στη διάρκεια της διάλεξης, ο καθηγητής Marc Mézard θα επιχειρήσει ν’ ανοίξει το μαύρο κουτί των λεγόμενων ρομπότ-πολεμιστών, τα οποία έχουν τη δυνατότητα αυτόνομης λήψης αποφάσεων, ώστε να κατανοήσουμε τα όριά τους αλλά και τη σύνδεση των επιτευγμάτων τους με την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία αναμένεται να έχει δραματικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η διακεκριμένη σειρά διαλέξεων εις μνήμην του Hubert Curien καθιερώθηκε από το Ινστιτούτο Κύπρου προς τιμήν του αείμνηστου καθηγητή Hubert Curien, ενός από τους σημαντικότερους επιστήμονες και πολιτικούς του 20ου αιώνα. Ο καθηγητής Curien υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου του Ινστιτούτου Κύπρου και μέλος του Συμβουλίου Επιτρόπων. Νομπελίστες και διεθνώς αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και επιχειρηματίες που εξειδικεύονται σε θέματα παγκόσμιας σημασίας, διαχρονικά συγκαταλέγονται στους ομιλητές αυτής της σειράς διαλέξεων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










610