Η ζωή είναι… αριθμοί: Τα Μαθηματικά συναντούν την Ιατρική στο “sCyence Fair 2020”


Τα πάντα είναι αριθμοί, η παρουσία των οποίων γίνεται αισθητή μέσα στην ζωή, σύμφωνα με τον Πυθαγόρα. Αυτό ακριβώς αναδεικνύει και η πρωτοποριακή συνεργασία του  Φεστιβάλ Επιστήμης “sCyence Fair 2020”, με την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο του διαγωνισμού συγγραφής δημοσιογραφικού άρθρου με θέμα «Ο ρόλος των Μαθηματικών στην Ιατρική».

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων της Κύπρου, με στόχο να αναδείξουν τον ρόλο των Μαθηματικών στην επιστήμη της Ιατρικής, στηρίζοντας και τεκμηριώνοντας με επιχειρήματα την άποψή τους.

Κατά τη διάρκεια του “sCyence Fair 2020”, θα διεξαχθεί η τελική φάση του διαγωνισμού. Οι συγγραφείς των 10 καλύτερων άρθρων που διακρίθηκαν για κάθε επίπεδο, Γυμνάσιο και Λύκειο, θα παρουσιάσουν το άρθρο τους σε ειδική επιτροπή κριτών και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις. 

Η τελική φάση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Απριλίου, μεταξύ των ωρών 09.30-11.30π.μ. και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την παρακολουθήσει ζωντανά, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του γύρω από το θέμα της σχέσης των Μαθηματικών με την Ιατρική.

Υπενθυμίζεται ότι το Φεστιβάλ Επιστήμης “sCyence Fair 2020” θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κύπρου (ΙΚυ), στις 3 και 4 Απριλίου 2020, όπου μαθητές από όλα τα σχολεία της Κύπρου θα παρουσιάσουν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες, με τις πιο αξιόλογες να επιβραβεύονται.

Το Φεστιβάλ Επιστήμης, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










681