ΙΚυ: Διδακτορικό σε Υπολογιστικές Επιστήμες


(Μοντελοποίηση/Προσομοίωση Εφαρμ. Μηχανικής) 

 Το Ινστιτούτο Κύπρου δέχεται αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 μέσω του προγράμματος Μοντελοποίηση και Προσομοίωση για Εφαρμογές Μηχανικής (SimEA) WIDENING Horizon 2020 project.

To SimEA προσφέρει 3 πλήρεις υποτροφίες για το διδακτορικό πρόγραμμα στις Υπολογιστικές Επιστήμες (Μοντελοποίηση και Προσομοίωση για Εφαρμογές Μηχανικής) στο Ινστιτούτο Κύπρου για την ανάληψη ερευνητικών έργων στους τομείς της επιστήμης υλικών, ανάλυσης δεδομένων και της μηχανικής. Το έργο περιλαμβάνει τη μοντελοποίηση και προσομοίωση σύνθετων συστημάτων σε συμπυκνωμένη ύλη, μέσω της ανάπτυξης σύγχρονων εργαλείων και μεθοδολογιών υπολογιστικής υψηλών επιδόσεων, μοντελοποίηση σε πολλαπλές κλίμακες, επιστήμη δεδομένων και τεχνητή νοημοσύνη. Όλα τα ερευνητικά έργα αφορούν συστήματα / υλικά μεγάλου επιστημονικού και τεχνολογικού ενδιαφέροντος, όπως τα νανοσύνθετα, τα πολυμερή, τα νανοδομημένα υλικά με βάση το γραφένιο, τις πρωτεΐνες και τα βιο-μοριακά συστήματα.

Οι φοιτητές θα γίνουν μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του κατόχου ευρωπαϊκής έδρας (ERA Chair), η οποία έχει εξασφαλιστεί από το Ινστιτούτο Κύπρου στον τομέα της έρευνας, Καθηγητή Βαγγέλη Χαρμανδάρη και θα έχουν επίσης ευκαιρίες να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες έρευνας και καινοτομίας που υλοποιούνται σε συνεργασία με τον βιομηχανικό τομέα.

Το διδακτορικό πρόγραμμα στις Υπολογιστικές Επιστήμες της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ινστιτούτου Κύπρου έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύει τους μελλοντικούς ερευνητές στη μαθηματική μοντελοποίηση, τις υπολογιστικές μεθόδους και τις μεθοδολογίες ανάλυσης δεδομένων, που απαιτούνται για την επίλυση σύνθετων επιστημονικών και τεχνικών προβλημάτων, καθώς και στη διαχείριση, εξόρυξη και απεικόνιση πολύπλοκων βάσεων δεδομένων. Οι φοιτητές θα είναι εξοπλισμένοι με τις απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες αποκτώντας εμπειρία για να αναλάβουν ρόλους σε ακαδημαϊκό και βιομηχανικό περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θέση: www.simea.eu

Οικονομική υποστήριξη
H υποτροφία περιλαμβάνει τα δίδακτρα, μια μηνιαία επιχορήγηση και έναν ικανοποιητικό προϋπολογισμό ταξιδιών για συνέδρια και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις. Το έργο αυτό έλαβε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Horizon 2020 βάσει της συμφωνίας επιχορήγησης αριθ. 810660

Απαιτούμενα προσόντα
Αιτήσεις είναι ευπρόσδεκτες από υποψηφίους από όλο τον κόσμο με έντονο ενδιαφέρον για προσομοίωση και επιστήμη των δεδομένων και με σχετικό επιστημονικό υπόβαθρο, π.χ. στα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία, τη μηχανική και την επιστήμη υπολογιστών. Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν μεταπτυχιακό δίπλωμα ή να είναι στο τελικό έτος σπουδών τους

Διαδικασία Αίτησης
Για πρόσθετες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης, τις απαιτήσεις και τα κριτήρια εισδοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ινστιτούτου Κύπρου: https://www.cyi.ac.cy/index.php/education/phd-programs/computational-sciences/phd-admissions.html. Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα κριτήρια εισδοχής όπως αυτά αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου.

Κωδικός αναφοράς: Για να ληφθείτε υπόψη για τη θέση, πρέπει να κάνετε τα ακόλουθα:

(1) στο βήμα 2 (Step 2) της αίτησης, στην ερώτηση ScholarshiporFinancialAid να επιλέξετε το: SpecificPhDProject

(2) στο επόμενο πεδίο πρέπει να αναφέρετε τον κωδικό: GS-COS-SimEA-20-1

(3) να ξανά αναφέρετε στη επιστολή πρόθεσης (Letter of Intent) το επιστημονικό θέμα για το οποίο υποβάλατε την αίτηση μαζί με τον κωδικό που αναφέραμε πιο πάνω.

Προθεσμία υποβολής αίτησης
Η προθεσμία υποβολής αίτησης είναι 15η Ιουλίου (μόνο για αιτούντες από την ΕΕ). Απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα μας για περαιτέρω σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τις προθεσμίες υποβολής αίτησης.

Αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης
Οκτώβρης 2020

Στοιχεία Επικοινωνίας
Για συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις θέσεις, επικοινωνήστε με τον Ανδρέα Γαβριηλίδη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: admin@simea.eu

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη  Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ινστιτούτου Κύπρου στο e-mail: office.school@cyi.ac.cy  ή τηλ: +357 22208614.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










818