ΙΚυ: Η ανάγκη και η πρόκληση εκπαιδευτικών αλλαγών στην πανδημική και μετα-πανδημική εποχή


Ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος σε όλες τις βαθμίδες

 Το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κύπρου (ΕΕΙΚ /CREF) και το Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ) διοργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση την Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 16:00 με θέμα:«Η ανάγκη και η πρόκληση εκπαιδευτικών αλλαγών στην πανδημική και μετα-πανδημική εποχή»

Σε αυτή συμμετέχουν οι Ανδρέας Δημητρίου, Ακαδημαϊκός, Πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Λίντα Κατέχη, Texas A&M University, Τέως Πρύτανης Πανεπιστημίου Καλιφόρνιας (Davis) και Χρυσή (Σίσσυ) Χατζηχρήστου, Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Συντονίζει ο Ακαδημαϊκός και Καθηγητής Κώστας N. Παπανικόλας, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου.

Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος σε όλες τις βαθμίδες, ως αποτέλεσμα της ανάγκης για φυσική αποστασιοποίηση, σε συνδυασμό με την ευρύτατη πρόσβαση στο διαδίκτυο και την ετοιμότητα κατάλληλου λογισμικού. Στο ίδιο πλαίσιο θα εξεταστεί η αναπροσαρμογή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και συστημάτων στη νέα αυτή κατάσταση, ενώ οι ομιλητές θα εστιάσουν επίσης στις ευκαιρίες  που θα προκύψουν για εκ βάθρων μεταρρυθμίσεις.

Η εκπομπή εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς διαδικτυακών συζητήσεων «Με την ματιά της επιστήμης», με θέματα που απασχολούν την επιστημονική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα.  Ο πρώτος κύκλος συζητήσεων πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, με διακεκριμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς να αναλύουν τις επιπτώσεις του COVID-19 στην Κύπρο και το εξωτερικό, δίνοντας παράλληλα ολοκληρωμένες απαντήσεις, με απλή και κατανοητή γλώσσα. Έχει ήδη προηγηθεί  συζήτηση με θέμα: «Δημοκρατία, ιδιωτικότητα και ανθρώπινα δικαιώματα σε περιόδους κρίσης».

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει σε ζωντανή μετάδοση τη συζήτηση μέσα από τις παρακάτω πλατφόρμες. Επίσης έχει τη δυνατότητα αναζήτησης των προηγούμενων εκπομπών:

•    Live Streaming από το κανάλι του Ινστιτούτου Κύπρου στο YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=ET2tDB-EfhM

•    Live Streaming από τη σελίδα του Ινστιτούτου Κύπρου στο Facebook: https://www.facebook.com/CyprusInstitute/

Η σειρά συζητήσεων έχει χορηγούς το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) και τη Φαρμακοβιομηχανία Medochemie.

Περισσότερες πληροφορίες και βιογραφικά των διακεκριμένων ομιλητών στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Κύπρου: https://bit.ly/2VGZPND , Τηλέφωνο: +357 22208700




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










626