Laurent Fabius: Εμφατικό «ΝΑΙ» σε συμμαχία Γαλλίας-Κύπρου στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής


Την ιδέα μιάς ισχυρής συμμαχίας Κύπρου-Γαλλίας στον αγώνα για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, επικρότησε με τον πιο εμφατικό τρόπο ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας Laurent Fabius, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στον καθηγητή Κώστα Παπανικόλα  και την εκπομπή του ΡΙΚ - Ινστιτούτου Κύπρου, «Επιστήμη και Κοινωνία».

Ο αρχιτέκτονας της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, στην πρόταση του καθηγητή Παπανικόλα για Κύπρο-Γαλλική «συμμαχία» και συντονισμό στην μάχη για την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι επιβεβλημένη, καθώς όπως είπε, οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο, σε όλους τους τομείς.

Παράλληλα εκθείασε την πρωτοβουλία της Κυπριακή Δημοκρατίας για συντονισμό των κρατών της περιοχής για λήψη δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση,  τονίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα αποτελέσει γέφυρα μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μέσης Ανατολής στην παγκόσμια μάχη κατά της Κλιματικής Αλλαγής.

Η αποκαλυπτική συνέντευξη Fabius προβλήθηκε από το ΡΙΚ 1 στο πλαίσιο της εκπομπής Επιστήμη και Κοινωνία, με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή: Αποφυγή μη ανατρέψιμων καταστάσεων» καιφιλοξενούμενους τους Πάνο Χατζηνικολάου, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Ινστιτούτο Κύπρου και Κώστα Καρτάλη, Καθηγητή και Διευθυντή του Τομέα Φυσικής και Περιβάλλοντος στο Τμήμα Φυσικής, του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι συνομιλητές επικεντρώθηκαν κυρίως στην αποτίμηση της εφαρμογής της συνθήκης των Παρισίων  και στις ραγδαίες εξελίξειςτης κλιματικής αλλαγής, με απότοκο φαινόμενα όπως τις καταστροφικές πυρκαγιές σε ολόκληρο τον πλανήτη, την επιμήκυνση των περιόδων ξηρασίας και τη δραματική μείωση της βροχόπτωσης.  Με το ίδιο θέμα θα ασχοληθεί και η εκπομπή της 23ης Οκτωβρίου.

Το κοινό είχε τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκπομπή, μέσω της αποστολής ερωτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση epistimi&koinonia@cybc.com.cy ή στη σελίδα στο Facebook @EpistimiKaiKoinonia

Η εκπομπή «Επιστήμη και Κοινωνία» προβάλλεται από το ΡΙΚ1 και το Δορυφορικό Πρόγραμμα, κάθε δεύτερη Παρασκευή, στις 23:00 και σε επανάληψη από το ΡΙΚ1 την Κυριακή, στις 11:00 και από το ΡΙΚ2 τη Δευτέρα, στις 18:30.

Η εκπομπή μεταδίδεται επίσης μέσω live streaming και από τη σελίδα του ΡΙΚ: http://cybc.com.cy/live-tv/%cf%81%ce%b9%ce%ba-1/

Η συγκεκριμένη εκπομπή, όπως και προηγούμενες  είναι προσβάσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://bit.ly/3jND98N

Χορηγός της εκπομπής η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










431