ΙΚύ: Οι μη αναστρέψιμες συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής στην εκπομπή «Επιστήμη και Κοινωνία»


Οι μη αναστρέψιμες συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για συντονισμό των χωρών της περιοχής για αντιμετώπιση τους, θα απασχολήσουν την εκπομπή «Επιστήμη και Κοινωνία», που θα μεταδοθεί την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 23:00, από το ΡΙΚ1.

Την εκπομπή συντονίζει ο ακαδημαϊκός Κώστας Ν. Παπανικόλας, με παρουσιάστρια τη Νατάσα Καυκαλιά, Λειτουργό του Ινστιτούτου Κύπρου και φιλοξενούμενους τους Δρα Κώστα Καδή, Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Κώστα Καρτάλη, Διευθυντή του Τομέα Φυσικής και Περιβάλλοντος, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι συνομιλητές αναμένεται να εστιάσουν στις ανεπανόρθωτες συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής, όπως το λιώσιμο των πάγων σε Γροιλανδία, Αρκτική και Ανταρκτική με επακόλουθο τη δραματική άνοδο της στάθμης της θάλασσας, αλλά και την καταστροφή των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας του πλανήτη, με ιδιαίτερη έμφαση στις εκφάνσεις των φαινομένων αυτών στην Κύπρο. 

Θα προβληθεί επίσης η συνέντευξη της διακεκριμένης ερευνήτριας και ακαδημαϊκού, του Ινστιτούτου Grantham για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον στο Imperial College, Joanna Haigh, για το φλέγον θέμα της εφαρμογής της συνθήκης των Παρισίων και της επερχόμενης  διεθνούς διάσκεψης για συντονισμό των κρατών (COP 26).

Η εκπομπή «Επιστήμη και Κοινωνία», η οποία αποτελεί μια συμπαραγωγή του Ινστιτούτου Κύπρου και του ΡΙΚ, αναλύει επίκαιρα ζητήματα, που απασχολούν την κοινωνία, με διακεκριμένους επιστήμονες από την Κύπρο, την Ελλάδα και την ελληνόφωνη διασπορά, να δίνουν εμπεριστατωμένες απαντήσεις, μέσα από σύγχρονη προσέγγιση, έρευνες, συμπεράσματα και εισηγήσεις.

Το κοινό μπορεί να συμμετάσχει στην εκπομπή αποστέλλοντας τις δικές του ερωτήσεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση epistimi&koinonia@cybc.com.cy ή στη σελίδα στο Facebook @EpistimiKaiKoinonia.

Η εκπομπή «Επιστήμη και Κοινωνία» θα προβάλλεται από το ΡΙΚ1 και το Δορυφορικό Πρόγραμμα, κάθε δεύτερη Παρασκευή, στις 23:00 και σε επανάληψη από το ΡΙΚ1 την Κυριακή, στις 11:30 και από το ΡΙΚ2 τη Δευτέρα, στις 18:30.

Η εκπομπή θα μεταδίδεται μέσω live streaming και από τη σελίδα του ΡΙΚ: http://cybc.com.cy/live-tv/%cf%81%ce%b9%ce%ba-1/

Προηγούμενες εκπομπές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://bit.ly/3jND98N

Χορηγός της εκπομπής η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










614