ΙΚύ: Τα οφέλη από τη χρήση του 5G και οι ανησυχίες των πολιτών στην εκπομπή «Επιστήμη και Κοινωνία»


Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, τα Δίκτυα 5G, οι προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και οι ανησυχίες των πολιτών, θα απασχολήσουν την εκπομπή «Επιστήμη και Κοινωνία», που θα μεταδοθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, στις 23:00, από το ΡΙΚ1.

Την εκπομπή συντονίζει ο ακαδημαϊκός Κώστας Ν. Παπανικόλας, με παρουσιάστρια τη Νατάσα Καυκαλιά, Λειτουργό του Ινστιτούτου Κύπρου και φιλοξενούμενους τους Κυριάκο Κόκκινο, Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Ευαγγελία (Λίλιαν) Μήτρου Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Πρόεδρο του Ινστιτούτου για την Ιδιωτικότητα, τα Προσωπικά Δεδομένα και την Τεχνολογία και Μιχάλη Μπλέτσα, Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT.

Οι συνομιλητές θα εστιάσουν στα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη από τη χρήση του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things) και των δικτύων 5G, καθώς και στην επανάσταση που αναμένεται να επιφέρουν στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν επίσης οι ανησυχίες όσων αντικρίζουν με σκεπτικισμό τις νέες αυτές τεχνολογίες, θέτοντας θέμα παραβίασης της ιδιωτικότητας και αποδυνάμωσης των δημοκρατικών θεσμών.

Το κοινό μπορεί να συμμετάσχει στην εκπομπή αποστέλλοντας τις δικές του ερωτήσεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση epistimi&koinonia@cybc.com.cy ή στη σελίδα στο Facebook @EpistimiKaiKoinonia.

Η εκπομπή «Επιστήμη και Κοινωνία» θα προβάλλεται από το ΡΙΚ1 και το Δορυφορικό Πρόγραμμα, κάθε δεύτερη Παρασκευή, στις 23:00 και σε επανάληψη από το ΡΙΚ1 την Κυριακή, στις 14:15 και από το ΡΙΚ2 τη Δευτέρα, στις 18:30.

Η εκπομπή θα μεταδίδεται μέσω live streaming και από τη σελίδα του ΡΙΚ: http://cybc.com.cy/live-tv/%cf%81%ce%b9%ce%ba-1/

Προηγούμενες εκπομπές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://bit.ly/3jND98N

Χορηγός της εκπομπής η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










715