Στο Ινστιτούτο Κύπρου το Βραβείο Αριστείας «Ανθρώπινου Δυναμικού στην Έρευνα»


Άλλη μια διάκριση μετρά στο ενεργητικό του το Ινστιτούτο Κύπρου, το οποίο κατάφερε να κερδίσει το τιμητικό βραβείο Αριστείας «Ανθρώπινου Δυναμικού στην Έρευνα». Η σημαντική αυτή διάκριση απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως αναγνώριση της δέσμευσης ακαδημαϊκών και ερευνητικών οργανισμών για συνεχή βελτίωση των πρακτικών τους, αναφορικά με το ανθρώπινο δυναμικό, όπως προνοεί ο Ευρωπαϊκός Χάρτης για τους Ερευνητές και τον Πειθαρχικό Κώδικα Πρόσληψης Ερευνητών.

Πρόκειται για μια βράβευση-ορόσημο, η οποία αναμένεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ερευνητική αποστολή του Ινστιτούτου Κύπρου, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση της ευημερίας του εργασιακού περιβάλλοντος, για το προσωπικό, τους φοιτητές και τους ερευνητές όλων των βαθμίδων. Ταυτόχρονα αποτελεί δέσμευση από μέρους του ΙΚυ, για συνεχή βελτίωση των πρακτικών του, σε ότι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, με βάση πάντοτε τα πρότυπα που ορίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η διαδικασία αξιολόγησης περιελάμβανε την αναλυτική και λεπτομερή υποβολή των πρακτικών του Ινστιτούτου σε σχέση με τις 40 αρχές που καθορίζει ο Ευρωπαϊκός Χάρτης για τους Ερευνητές και ο  Πειθαρχικός Κώδικας Πρόσληψης Ερευνητών, μίαν ανασκόπηση των διαδικασιών πρόσληψης και στελέχωσης του Ινστιτούτου (OTM-R), τον τρόπο ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και τη στρατηγική, καθώς και το σχέδιο δράσης «HRS4R» που θα ακολουθεί το ΙΚυ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Με την τιμητική αυτή διάκριση, το Ινστιτούτο Κύπρου θεωρείται πλέον ένας από τους οργανισμούς που απαρτίζουν την πύλη του Δικτύου EURAXESS, ως «Αναγνωρισμένο Ίδρυμα Ανθρώπινου Δυναμικού». Στο EURAXESS μετέχουν περισσότερες 40 χώρες και 500 Κέντρα Υπηρεσιών, τ οποία στοχεύουν στην παροχή βοήθειας σε ερευνητές και τις οικογένειές τους, για θέματα που σχετίζονται με την κινητικότητά τους -

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και το βραβείο που παρέλαβε το ΙΚυ μπορείτε να βρείτε στη σελίδα που αφορά τη Στρατηγική Ανθρώπινου Δυναμικού του Ινστιτούτου Κύπρου για Ερευνητές.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










497