Η μετά-covid εποχή στην πρεμιέρα του Β’ κύκλου εκπομπών Επιστήμη και Κοινωνία


Ο δεύτερος κύκλος εκπομπών της σειράς «Επιστήμη και Κοινωνία» επιστρέφει στο ΡΙΚ, κάνοντας πρεμιέρα την Παρασκευή 12 Μαρτίου στις 22:50 το βράδυ, με θέμα: «Ανάκαμψη και Ανθεκτικότητα στη μετά-COVID Εποχή: ΕΕ, Κύπρος, Ελλάδα».

Την εκπομπή συντονίζει ο ακαδημαϊκός Κώστας Ν. Παπανικόλας, με παρουσιάστρια τη Νατάσα Καυκαλιά, λειτουργό του Ινστιτούτου Κύπρου. Πρώτοι φιλοξενούμενοι οι  Αναστάσιος Γιαννίτσης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Υπουργός στις κυβερνήσεις Κώστα Σημίτη και Λουκά Παπαδήμου και Θεόδωρος Ζαχαριάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής στο Ινστιτούτο Κύπρου.

Οι συνομιλητές θα σχολιάσουν την ανάγκη επανεκκίνησης της παγκόσμιας οικονομίας μετά την κρίση της πανδημίας, η οποία δίνει μια μοναδική ευκαιρία επανασχεδιασμού του κυρίαρχου μοντέλου παγκόσμιας ανάπτυξης, με τρόπο που να προστατεύεται η «υγεία» του πλανήτη. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί επίσης το θέμα του «Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» και πως αυτό αναμένεται να βοηθήσει  στην πορεία προς μια βιώσιμη ανάπτυξη, την έξοδο από τα πολλά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, με κυρίαρχο αυτό της κλιματικής αλλαγής.

Η εκπομπή «Επιστήμη και Κοινωνία», η οποία αποτελεί μια συμπαραγωγή του Ινστιτούτου Κύπρου και του ΡΙΚ, αναλύει επίκαιρα ζητήματα, που απασχολούν την κοινωνία, με διακεκριμένους επιστήμονες από την Κύπρο, την Ελλάδα και την ελληνόφωνη διασπορά, να δίνουν εμπεριστατωμένες απαντήσεις, μέσα από σύγχρονη προσέγγιση, έρευνες, συμπεράσματα και εισηγήσεις.

Το κοινό μπορεί να συμμετάσχει στην εκπομπή αποστέλλοντας τις δικές του ερωτήσεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση epistimi&koinonia@cybc.com.cy ή στη σελίδα στο Facebook @EpistimiKaiKoinonia.

Η εκπομπή «Επιστήμη και Κοινωνία» θα προβάλλεται από το ΡΙΚ1 και το Δορυφορικό Πρόγραμμα, κάθε δεύτερη Παρασκευή, στις 22:50

Η εκπομπή θα μεταδίδεται μέσω live streaming και από τη σελίδα του ΡΙΚ: http://cybc.com.cy/live-tv/ρικ-1/.   

Χορηγός της εκπομπής η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










386