ΙΚύ: Η παγκόσμια οικονομία στη μετά-covid εποχή στην εκπομπή «Επιστήμη και Κοινωνία»


Η επόμενη μέρα της πανδημίας σε σχέση με τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία θα απασχολήσουν την εκπομπή «Επιστήμη και Κοινωνία», που θα μεταδοθεί την Παρασκευή 26 Μαρτίου στις 22:50, από το ΡΙΚ1.

Την εκπομπή συντονίζει ο ακαδημαϊκός Κώστας Ν. Παπανικόλας, με παρουσιάστρια τη Νατάσα Καυκαλιά, λειτουργό του Ινστιτούτου Κύπρου. Φιλοξενούμενοι οι  Γιάννης Ιωαννίδης, καθηγητής στην Τιμητική Εδρα Max and Herta Neubauer στο Πανεπιστημιο Tufts, και  ο καθηγητής Θεόδωρος Παναγιώτου, Διευθυντής του CIIM.

Οι συνομιλητές θα σχολιάσουν την αναμενόμενη ανάκαμψη  στην παγκόσμια οικονομία στη μετά-covid εποχή, με ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση Biden, αλλά και τον ρόλο που επιστήμη και τεχνολογια καλούνται να διαδραματίσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί και το φλέγον θέμα της Κλιματικής Αλλαγής, σε συνδυασμό με την ομοφωνία ΕΕ-ΗΠΑ-Κίνας για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της, μέσω της ανάληψης κοινών δράσεων.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής θα προβληθεί, επίσης, διαδικτυακή συζήτηση του διεθνούς φήμης οικονομολόγου, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Columbia και Ανώτερου Σύμβουλου του ΟΗΕ Jeffrey Sachs, με τον καθηγητή Κώστα Παπανικόλα.

Η εκπομπή «Επιστήμη και Κοινωνία», η οποία αποτελεί μια συμπαραγωγή του Ινστιτούτου Κύπρου και του ΡΙΚ, αναλύει επίκαιρα ζητήματα, που απασχολούν την κοινωνία, με διακεκριμένους επιστήμονες από την Κύπρο, την Ελλάδα και την ελληνόφωνη διασπορά, να δίνουν εμπεριστατωμένες απαντήσεις, μέσα από σύγχρονη προσέγγιση, έρευνες, συμπεράσματα και εισηγήσεις.

Το κοινό μπορεί να συμμετάσχει στην εκπομπή αποστέλλοντας τις δικές του ερωτήσεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση epistimi&koinonia@cybc.com.cy ή στη σελίδα στο Facebook @EpistimiKaiKoinonia.

Η εκπομπή «Επιστήμη και Κοινωνία» θα προβάλλεται από το ΡΙΚ1 και το Δορυφορικό Πρόγραμμα, κάθε δεύτερη Παρασκευή, στις 22:50.

Η εκπομπή θα μεταδίδεται μέσω live streaming και από τη σελίδα του ΡΙΚ: http://cybc.com.cy/live-tv/ρικ-1/.   

Χορηγός της εκπομπής η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










599