Το Δέκαθλο Φυσικής στο “Virtuals Cyence Fair 2021”


Άλλη μια πρωτοποριακή δράση ανακοινώνει το  Ινστιτούτο Κύπρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιστήμης “sCyence Fair 2021”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε virtual μορφή στις 19 και 20 Απριλίου 2021.

Οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ Επιστήμης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά το Δέκαθλο Φυσικής, μια δραστηριότητα με δέκα ενδιαφέροντα πειράματα-αγωνίσματα, τα οποία μικροί και μεγάλοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από το σπίτι, διευρύνοντας παράλληλα τις γνώσεις τους.

Πρόκειται για απλά πειράματα, τα οποία οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν σε ζωντανή σύνδεση μαζί με τον Καθηγητή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου για την Επιστήμη, Δρ Γιώργο Τσαλακό, αφού ενημερωθούν έγκαιρα, ώστε να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα υλικά. 

Επίσης, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν διαδικτυακά σε δύο ερωτήσεις για κάθε πείραμα, με τους τρεις, οι οποίοι θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία, να βραβεύονται.

Μεταξύ των αγωνισμάτων του Δεκάθλου Φυσικής περιλαμβάνονται η ισορροπία πιρουνιών, η κούρσα με τενεκεδάκι, το σούβλισμα μπαλονιού, η μεταφορά μπάλας με αναποδογυρισμένο ποτήρι, η ανάδυση σφαίρας και η ισορροπία καρφιτσών στο νερό.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα αγωνίσματα του Δεκάθλου Φυσικής θα ανακοινωθούν   στη σελίδα του “sCyence Fair 2021” στο Facebook: https://www.facebook.com/scyencefair




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










619