Μνημόνιο Συνεργασίας IKύ - Δήμου Αγλαντζιάς για αναβάθμιση και βελτίωση της ζωής των Δημοτών


Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη ανάμεσα στο Δήμο Αγλαντζιάς και στο Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ), στο πλαίσιο ενδυνάμωσης των σχέσεων τους σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο την συμφωνία ανάληψης πρωτοβουλιών για ανάπτυξη και οργάνωση δράσεων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινότητας.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κύπρου στην Αθαλάσσα. Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Προέδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Καθηγητής Γιώργος Χριστοφίδης, και ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, κ. Ανδρέας Κωνσταντίνου. Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Χάρης Τσαγγαρίδης, Δημοτικός Γραμματέας, και μέλη της διοίκησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ινστιτούτου Κύπρου.

Κατά την τελετή υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας, ο Καθηγητής Γιώργος Χριστοφίδης, ανέφερε ότι το Ινστιτούτο Κύπρου προσβλέπει σε μια στενή συνεργασία με τον Δήμο Αγλαντζιάς για την υλοποίηση πολλών δράσεων που αφορούν την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και την κοινωνία της γνώσης. Ο Δήμος Αγλαντζιάς είναι διαχρονικά από τους πιο βασικούς αλλά και πολυτιμότερους μας συνεργάτες και η επισημοποίηση της συνεργασίας μας θα συσφίξει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας, είπε χαρακτηριστικά.

Στο δικό του χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς υπέδειξε ότι με την επισημοποίηση της συνεργασίας των δυο οργανισμών, ξεπροβάλλει πλέον μια μεγάλη ευκαιρία αξιοποίησης του Ινστιτούτου Κύπρου από το Δήμο. Σκοπός της συμφωνίας, όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου, είναι η ανάδειξη της δυναμικής και της εμπειρογνωμοσύνης που διαθέτει το Ινστιτούτο Κύπρου για να προτείνει λύσεις και να προσφέρει στην κοινότητα και ευρύτερα στη κοινωνία.

O Δημοτικός Γραμματέας, κ. Χάρης Τσαγγαρίδης, ανέφερε ότι η αξιοποίηση του Ινστιτούτου Κύπρου από τον Δήμο Αγλαντζιάς θα έχει πολύ θετικό πρόσημο και για τις δυο πλευρές, καθώς απ’ αυτό θα επωφεληθεί και ο Δήμος μέσω της διενέργειας κοινών δράσεων, υπό την σκοπιά απόκτησης επιστημονικής τεχνογνωσίας για τα διάφορα μελλοντικά του σχέδια, ενώ αντίστοιχα το ΙΚυ θα επιτύχει περισσότερη προβολή της συνεισφοράς του στη κοινότητα.

Ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Δρ. Μιχάλης Γιάγκου, τόνισε ότι μέρος της αποστολής του Ινστιτούτου Κύπρου είναι η προσφορά και η βελτίωση των συνθηκών της κοινωνίας σε όλους τους τομείς δράσεων και ειδικότερα της τοπικής κοινωνίας της Αγλαντζιάς, και συνεπώς το Ινστιτούτο Κύπρου είναι έτοιμο να προτείνει λύσεις και να παράγει έργο σε συνεργασία με το Δήμο για την αναβάθμιση της ζωής των δημοτών.

Η συμφωνία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Την από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων, με την ευχέρεια παροχής διαθέσιμων χώρων του Δήμου ως χορηγία στο ΙΚυ, στη διερεύνηση.
  • Την από κοινού συμμετοχής των δύο οργανισμών σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για την υλοποίηση έργων κοινού ενδιαφέροντος σε θέματα που μπορούν να υποστηριχθούν από τα τρέχοντα ερευνητικά προγράμματα του ΙΚυ.
  • Την από κοινού διάχυση πληροφορίας στο κοινό για θέματα έρευνας και καινοτομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τελετή, παρουσιάστηκε και συζητήθηκε το πλάνο του Ινστιτούτου Κύπρου για από κοινού σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων πράσινης ανάπτυξης, αρχίζοντας με την καινοτόμα ιδέα για «Πράσινη Πανεπιστημιούπολη» («Green Campus») εντός του χώρου των εγκαταστάσεων του ΙΚυ, αλλά και την επέκταση της σε χώρους εντός της ευρύτερη περιοχής του Δήμου Αγλαντζιάς.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










553