Αιτήσεις για τη θέση του Προέδρου του Ινστιτούτου Κύπρου


Το Ινστιτούτο Κύπρου (www.cvi.ac.cy) (ΙΚυ) είναι ένας διεθνής, επιστημονικός, τεχνολογικός και εκπαιδευτικός οργανισμός που έχει θέσει ως πρωταρχικό σκοπό του την ενίσχυση της Κυπριακής ερευνητικής κοινότητας και την μετατροπή της Κυπριακής οικονομίας σε οικονομία της γνώσης. Λειτουργεί ως κέντρο έρευνας και καινοτομίας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου - Μέσης Ανατολής.

Το Ινστιτούτο Κύπρου ιδρύθηκε από το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κύπρου (CREF), και διοικείται από διεθνές Συμβούλιο Επιτρόπων, που διαθέτει μεγάλη ηγετική εμπειρία στους τομείς της έρευνας και της δημόσιας υπηρεσίας. Η έρευνα στο Ινστιτούτο Κύπρου πραγματοποιείται μέσω των τεσσάρων διεπιστημονικών ερευνητικών του κέντρων: το Ερευνητικό Κέντρο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων (EEWRC), το Ερευνητικό Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αρχαιολογία και τον Πολιτισμό (STARC), το Κέντρο Αριστείας για την Κλιματική και Ατμοσφαιρική Έρευνα (CARE-C), και το Ερευνητικό Κέντρο Υπολογιστικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CaSToRC). Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΙΚυ διεξάγονται μέσω της Μεταπτυχιακής Σχολής του Ινστιτούτου.

Περιγραφή Θέσης

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου αναφέρεται στο Συμβούλιο Επιτρόπων του CREF, και είναι ο διοικητικός ηγέτης του οργανισμού για τις ερευνητικές, εκπαιδευτικές και διοικητικές λειτουργίες του. Υπό την καθοδήγηση του Συμβουλίου Επιτρόπων και σε συνεργασία με την διοίκηση του ΙΚυ, ο Πρόεδρος χαράσσει τις στρατηγικές του Ινστιτούτου και επιβλέπει την εφαρμογή τους.

Ο/Η υποψήφιος/ια που θα επιλεγεί, θα βρίσκεται στην Κύπρο και θα του προσφερθεί πενταετές συμβόλαιο, το οποίο θα μπορεί να ανανεωθεί κατόπιν συμφωνίας των δυο πλευρών, με διεθνώς ελκυστικό πακέτο αποδοχών και παροχών, ανάλογα με τον βαθμό ευθύνης και προσόντων του/της. Ο/Η υποψήφιος/ια δύναται εάν το υπόβαθρό του/της είναι ακαδημαϊκό, να του απονεμηθεί θέση μόνιμου Καθηγητή/ Καθηγήτριας στο ΙΚυ.

Ο/Η επιτυχής υποψήφιος/ια αναμένεται να είναι ακαδημαϊκός ή διευθύνων/διευθύνουσα διεθνούς κύρους, να διαθέτει ισχυρές ηγετικές ικανότητες και μεγάλη εμπειρία στην έρευνα ή την οργανωτική διαχείριση. Θα πρέπει να γνωρίζει καλά τις επιστημονικές κατευθύνσεις που ακολουθεί το Ινστιτούτο, να ενισχύει αποτελεσματικά με τη συμμετοχή του/της, ένα όραμα για το ρόλο της έρευνας και της σημασίας της ανάπτυξης της επιστήμης και τεχνολογίας στην Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο και Ευρώπη. Προηγούμενη εμπειρία σε παρόμοιο θεσμικό ρόλο ή/και διαχείριση/διεύθυνση πολύπλοκων έργων από την ανάπτυξη στην υλοποίηση τους, θα αποτελεί σημαντικό προσόν/πλεονέκτημα. Ικανότητα γραπτού και προφορικού λόγου στην Αγγλική γλώσσα είναι απαραίτητη, ενώ η γνώση της Ελληνικής θα θεωρηθεί πλεονέκτημα.

Ο Ο/Η επιτυχής υποψήφιος/ια θα πρέπει να διαθέτει άριστες διαπροσωπικές ικανότητες, με ισχυρές δεξιότητες στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και στη δικτύωση σε ακαδημαϊκούς, επιχειρηματικούς, πολιτικούς και κυβερνητικούς κύκλους, καθώς και να μπορεί να ενισχύσει το επίπεδο ερευνητικής υποστήριξης του Ινστιτούτου.

Καθήκοντα και ευθύνες

Αναλυτικά, οι γενικοί στόχοι, καθήκοντα και ευθύνες του Προέδρου είναι οι ακόλουθοι:

  • Προώθηση, επεξεργασία και αποτελεσματική εφαρμογή της αποστολής και του οράματος του Ινστιτούτου
  • Καθοδήγηση της ανάπτυξης του ΙΚυ, ως ένα υπερσύγχρονο ερευνητικό και εκπαιδευτικό ίδρυμα
  • Χάραξη της στρατηγικής έρευνας και εκπαίδευσης του ΙΚυ, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που καθορίζονται από το Συμβούλιο Επιτρόπων
  • Να είναι ικανός να ηγηθεί των στρατηγικών πρόσληψης και ανάπτυξης προσωπικού του Ινστιτούτου στον τομέα της έρευνας και των εκπαιδευτικών κέντρων, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης των επιδόσεων, της ανάπτυξης και των κινήτρων των μελών του ερευνητικού και ακαδημαϊκού προσωπικού του Ινστιτούτου
  • Συντονισμός της χάραξης στρατηγικής στην έρευνα σε συνεργασία με τους Διευθυντές των ερευνητικών κέντρων του Ινστιτούτου
  • Επίβλεψη της ανάπτυξης και της εφαρμογής του προϋπολογισμού του ΙΚυ στον τομέα της έρευνας
  • Δημιουργία και διατήρηση ισχυρών δεσμών με πιθανούς χορηγούς που επενδύουν στην έρευνα του Ινστιτούτου
  • Δικτύωση στον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και πολιτικό τομέα της Κύπρου, στην ευρύτερη περιοχή και διεθνώς
  • Ανάπτυξη και ενίσχυση των σχέσεων με κυβερνητικούς και κρατικούς θεσμούς

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν: (i) βιογραφικό σημείωμα που να περιλαμβάνει λίστα δημοσιεύσεων, λίστα με ερευνητικές επιχορηγήσεις που έχουν λάβει (εάν ισχύει) και περιγραφή του ρόλου και της σχετικής εμπειρίας τους, (ii) μια σύντομη, έως δύο σελίδες, προσωπική δήλωση που θα περιγράφουν το όραμα τους, και (iii) λίστα με πέντε τουλάχιστον ατόμων που μπορούν να δώσουν συστάσεις (συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας τους).

Για να είναι εξασφαλισμένη η πλήρης εξέταση των αιτήσεων, θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: recruitment@cvi.ac.cv και να εμφανίζεται η ακόλουθη αναφορά στην επικεφαλίδα του θέματος: CYI_PRE_21_05.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Επικεφαλής του Γραφείου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ινστιτούτου Κύπρου (head.hr@cvi.ac.cv). Η θέση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την πλήρωση της.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1059