Επιστρέφει δυναμικά το «sCYence Fair» 2022του Ινστιτούτου Κύπρου


Ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με νέες δράσεις επιστρέφει το πρωτοποριακό Φεστιβάλ Επιστήμης του Ινστιτούτου Κύπρου «sCYence Fair», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Απριλίου 2022, στην Πλατεία της Παλιάς Αγλαντζιάς.

Το Φεστιβάλ Επιστήμης «sCYence Fair» 2022, που συνδιοργανώνεται με το Δήμο Αγλαντζιάς, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου.

Στόχος του Φεστιβάλ που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με τη συμμετοχή μαθητών από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια είναι να αναδείξει την Επιστήμη και την Τεχνολογία μέσα από διασκεδαστικούς, καινοτόμους και διαδραστικούς τρόπους.

Το «sCYence Fair», 2022 θα περιλαμβάνει ποικίλες επιστημονικές δραστηριότητες, εργαστήρια και παρουσιάσεις πρωτότυπων πειραμάτων από μαθητές, ενώ παράλληλα θα προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης διαλέξεων και ομιλιών από καταξιωμένους επιστήμονες και ερευνητές του Ινστιτούτου Κύπρου, αλλά και απ’ τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα.

Στο Φεστιβάλ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σχολικές ομάδες από μαθητές  9 έως 18 χρόνων, χωρίς οποιαδήποτε χρηματική επιβάρυνση. Μάλιστα, το ίδιο σχολείο μπορεί να συμμετάσχει, με περισσότερες από μια, επιστημονικές ομάδες.

Στο πλαίσιο του «sCYence Fair», το Ινστιτούτο Κύπρου θα φιλοξενήσει και το 13ο Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο SEMEP UNESCO, με θέμα «Μέθοδοι έρευνας στην οικολογία για καινοτόμες προσεγγίσεις στη διδασκαλία STEM και την ρομποτική που έχουν ως στόχο τη διατήρηση των οικοσυστημάτων και τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










547