Το Ινστιτούτο Κύπρου επισκέφθηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης


«Το Ινστιτούτο Κύπρου μπορεί να λειτουργήσει ως ένας άξιος πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, δημιουργώντας συνέργειες και συνεργασίες, όχι μόνο με τις κυβερνήσεις των κρατών της περιοχής, αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα και άλλα επιστημονικά κέντρα».

Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ), κατόπιν πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Σύνδεσμος Φίλων του ΙΚυ.

Το Ινστιτούτο Κύπρου, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλίδης, δείχνει την κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να επενδύσουμε ως Κύπρος, που δεν είναι άλλη από αυτήν της έρευνας και της καινοτομίας.

Την ίδια στιγμή ο κ. Χριστοδουλίδης συνεχάρη το Ινστιτούτο για τις πολυεπίπεδες δράσεις που αναλαμβάνει, κάνοντας αναφορά στη συνεργασία του με το ΙΚυ, ως Υπουργός Εξωτερικών, για την υλοποίηση της Πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Κλιματική Αλλαγή, στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

Για το λόγο αυτό, υπέδειξε ο κ. Χριστοδουλίδης, θα πρέπει να εργαστούμε για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το ρόλο του ΙΚυ στην εμπορευματοποίηση της έρευνας, καθώς όπως είπε, αποτελεί σημαντικό ζητούμενο για τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας της χώρας μας.

Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, καθηγητής Κώστας Ν. Παπανικόλας, ευχαρίστησε τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη για τη σημερινή επίσκεψη του, τονίζοντας ότι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα έρευνας, εκπαίδευσης και καινοτομίας, αποβλέποντας παράλληλα στη συνέχιση του διαλόγου που θα ενθαρρύνει τον προβληματισμό γύρω από τα καίρια αυτά θέματα.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου, κ. Πέτρος Καρεκλάς, η επίσκεψη του κ. Χριστοδουλίδη εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Συνδέσμου να συνδέσει την κοινωνία με το ΙΚυ, γνωρίζοντας παράλληλα το έργο και τα επιτεύγματά του. 

Η ενημέρωση των υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Καρεκλάς, είναι ιδιαίτερα σημαντική, ώστε όταν αναλάβουν τον θεσμικό τους ρόλο, να μπορούν να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας, για το καλό της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Χριστοδουλίδης πέραν της ενημέρωσης για το πολυσχιδές έργο και την αποστολή του Ινστιτούτου Κύπρου, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και στα ερευνητικά κέντρα του ΙΚυ. Παρόντες στην ενημέρωση του υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας ήταν επίσης εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου και του Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κύπρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










550