Ημερίδα Ικύ-ΠΙ: Η εκπαίδευση STEM μέσω Αρχαιολογικών Επιστημών συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν


Το Ινστιτούτο Κύπρου μαζί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο διοργανώνουν ημερίδα το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στις 8:45-13:00 στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κύπρου στην Αθαλάσσα (Κωνσταντίνου Καβάφη 20, Αγλαντζιά 2121) με θέμα την εκπαίδευση μέσω STEM μέσω των Αρχαιολογικών Επιστημών συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν.

Η ημερίδα που στοχεύει στην εξοικείωση με διαθεματικές προσεγγίσεις και δραστηριότητες που γεφυρώνουν τη φιλοσοφία της εκπαίδευσης STEM με τις ανθρωπιστικές σπουδές και ιδιαίτερα με τις αρχαιολογικές επιστήμες. Οι συμμετέχοντες / συμμετέχουσες θα μελετήσουν παραδείγματα προσεγγίσεων και δραστηριοτήτων που μπορούν να εφαρμοστούν στην τάξη, ώστε οι μαθητές/μαθήτριες να κατανοήσουν τα διαφορετικά επιστημονικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα για να διερευνήσουν το παρελθόν και τη συνάφειά του με το παρόν και το μέλλον.

Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες / συμμετέχουσες θα σχεδιάσουν δικές τους δραστηριότητες με άξονα τις αρχαιολογικές επιστήμες και σε συνάφεια με τα γνωστικά αντικείμενα της Ιστορίας, των Φυσικών Επιστημών, του Σχεδιασμού και της Τεχνολογίας, της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, των Μαθηματικών και της Γεωγραφίας.

Όσοι/Όσες επιθυμούν να εγγραφούν στην Ημερίδα, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (https://www.pi- eggrafes.ac.cy), στην κατηγορία Ημερίδες-Συνέδρια, έως και την Τρίτη 9 Μαΐου 2023. Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες που δεν διαθέτουν λογαριασμό στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, να επικοινωνήσουν με τη δρα Ελένη Παπαγεωργίου (τηλ: 22402311, email: papageorgiou.e@cyearn.pi.ac.cy).

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες στην Ημερίδα θα παραλάβουν το πιστοποιητικό παρακολούθησής τους ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στον σύνδεσμο «Αρχείο Δηλώσεων». Επίσης, θα παραλάβουν τρεις ψηφιακούς οδηγούς για τις αρχαιολογικές επιστήμες για παιδιά: (α) Σχολικές Δραστηριότητες για τις Αρχαιολογικές Επιστήμες, (β) Οστεοαρχαιολογία: Τα οστά των προγόνων μας έχουν πολλά να πουν, και (γ) Οι σπόροι και τα δέντρα της ιστορίας: το περιβάλλον, οι καλλιέργειες και η διατροφή των κατοίκων της αρχαίας Κύπρου.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους λειτουργούς του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, δρα Παναγιώτη Σάββα (τηλ.: 22402327, email: savva.p@cyearn.pi.ac.cy) και δρα Ελένη Παπαγεωργίου (τηλ.: 22402311, email: papageorgiou.e@cyearn.pi.ac.cy).

Ιστοσελίδα Ημερίδας για περισσότερες πληροφορίες: https://www.pi.ac.cy/pi/index.php?option=com_content&view=article&id=3939&Itemid=124&lang=el




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










416