Καλώς όρισες. Γνωρίζεις και θυμάσαι ...


ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΣΟΒΟΛΟΥ*

Καλώς όρισες. Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα. Επέτρεψέ μου τον ενικό, μόνο για σήμερα, χάριν αμεσότητας του λόγου. Δεν σου λέω αν γνωρίζεις. Γνωρίζεις σίγουρα, πάρα πολύ καλά, όλα τα θέματα του Υπουργείου. Δεν χρειάζεσαι καμιά ιδιαίτερη ενημέρωση. Γι αυτό λέω θυμάσαι ... όλα αυτά τα «μικρά» και «βασανιστικά» της καθημερινότητας των σχολείων μας. Αυτά που «κόβουν καθημερινά τα φτερά» των παιδιών, των δασκάλων και των γονιών.

Δεν θα σε ζαλίσω σήμερα, ούτε θα σου απαριθμήσω όλα τα προβλήματα ή τις ταπεινές μου εισηγήσεις και προτάσεις. Περιγράφονται άλλωστε σε πολλά άρθρα μου, των δυο τελευταίων χρόνων, στο φιλόξενο www.paideia-news.com.

Όσο για μένα ... Για δεκαετίες «κάηκα στο χυλό» ... («Διάλογοι για την Παιδεία», «Στρατηγικοί Σχεδιασμοί», «Εκπαιδευτικές Μεταρρυθμίσεις» και ... «του πουλιού το γάλα»). Έτσι έμαθα να «φυσάω και το γιαούρτι».

Μην το παίρνεις προσωπικά. Πληρώνεις την επιφυλακτικότητα λόγω της όποιας αστοχίας των προκατόχων σου. Εμείς όμως εκεί ... αμετανόητα αισιόδοξοι. Θα πάρουμε άλλη μια φορά το «μικρό μας καλάθι» και ευελπιστούμε ότι θα το γεμίσουμε με τα φρούτα της «εκπαιδευτικής άνοιξης», χωρίς εισαγωγικά. Αναλαμβάνεις σήμερα, μια σημαδιακή μέρα: Την πρώτη μέρα της Άνοιξης. Σου εύχομαι να καταφέρεις να μας βοηθήσεις να διώξουμε την «εκπαιδευτική βαρυχειμωνιά» που μας βασανίζει για δεκαετίες. Καλώς όρισες, καλή δύναμη, υγεία, υπομονή και καλή επιτυχία.

*Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου ( ... και γονιός)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










797