Καταβάλλεται το εφάπαξ επίδομα τέκνου σε 26.000 δικαιούχες μονότεκνες/δίτεκνες οικογένειες


Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημέρωσε τον Ιούλιο 2016 τις οικογένειες με ένα ή δύο τέκνα ότι για τη φετινή χρονιά, το εφάπαξ ποσό του επιδόματος τέκνου θα αρχίσει να καταβάλλεται από τον Οκτώβριο, για αιτήσεις που θα υποβάλλονταν το συντομότερο δυνατόν, εφόσον ολοκληρωνόταν η εξέτασή τους από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας.
Ως αποτέλεσμα της ανωτέρω ρύθμισης, που εφαρμόζεται για δεύτερη χρονιά, με την πληρωμή που θα γίνει στα τέλη Οκτωβρίου 2016, θα καταβληθεί το εφάπαξ επίδομα τέκνου σε 26.000 περίπου δικαιούχες μονότεκνες/δίτεκνες οικογένειες, που είχαν υποβάλει ορθά συμπληρωμένες τις αιτήσεις τους μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 2016.
Στην επόμενη πληρωμή του επιδόματος τέκνου που θα γίνει στο τέλος Νοεμβρίου 2016, εκτιμάται ότι θα είναι εφικτό να καταβληθεί το επίδομα σε πολλές χιλιάδες επιπρόσθετες μονότεκνες/δίτεκνες οικογένειες.
Ενημερωτικά, αναφέρεται, ότι για το έτος 2015, είχαν εγκριθεί συνολικά 47.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν από οικογένειες με ένα ή δύο τέκνα. Με βάση τα ανωτέρω στοιχεία, διαπιστώνεται ότι ήδη από τον Οκτώβριο 2016, το επίδομα τέκνου θα καταβληθεί σε ποσοστό πέραν του 50% του συνολικού αριθμού των εκτιμούμενων δικαιούχων. Το αποτέλεσμα αυτό επιτυγχάνεται για δεύτερη χρονιά από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από αυτό επωφελούνται χιλιάδες οικογενειών που μέχρι πρόσφατα λάμβαναν το επίδομα τέκνου για κάθε έτος, στις αρχές του επόμενου έτους.
Σημειώνεται, επίσης, ότι ήδη σε μηνιαία βάση καταβάλλεται επίδομα τέκνου, σε 16.500 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και επίδομα μονογονιού σε 9.000 μονογονεϊκές οικογένειες. 
Υπενθυμίζεται ότι το έντυπο αίτησης για το επίδομα τέκνου και το επίδομα μονογονεϊκής οικογένειας (ενιαίο έντυπο) μπορεί να εξασφαλιστεί από τα γραφεία της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας (Τεύκρου 6, 1066 Λευκωσία), τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, τα Επαρχιακά Ταχυδρομικά Γραφεία, καθώς και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων http://www.mlsi.gov.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










162