Ενημερωτική δράση: «Using ECVET for effective mobility of vet studensts»


Στις 14 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση στο Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στη Λευκωσία, όπου παρουσιάστηκαν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα το έργου PECVET, το οποίο διανύει περίπου το ήμισυ της διετούς διάρκειάς του. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αξιωματούχοι από το ΙΔΕΠ και ιδιωτικά πανεπιστήμια, επιθεωρητές από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Διευθυντές Σχολείων, οι τοπικοί συντονιστές του έργου PECVET από τις διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, εκπρόσωπος συνδικαλιστικής οργάνωσης, εκπαιδευτικοί και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Το KES College, μαζί με άλλους 6 Οργανισμούς από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην προσφορά Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ), συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Έργο PECVET, το οποίο στοχεύει στην προώθηση της ΕΕΚ μέσω του συστήματος πιστωτικών μονάδων ECVET.

Το σύστημα πιστωτικών μονάδων ECVET αφορά αποκλειστικά στην ΕΕΚ. Έχει αποδειχθεί ότι το σύστημα ECVET συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης κατά την κινητικότητα σπουδαστών για κάποιο διάστημα σε διάφορους εκπαιδευτικούς οργανισμούς όπως Κολλέγια ή Σχολές ή και εταιρείες σε Ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο την εκπαίδευση και κατάρτιση σε συγκεκριμένα θέματα ενός επαγγέλματος ή σπουδής.

Κύριος στόχος του έργου PECVET, στις περιπτώσεις κινητικότητας σπουδαστών ΕΕΚ σε οργανισμούς ή εταιρείες Ευρωπαϊκών χωρών, είναι να ετοιμάσει ενότητες μαθησιακών αποτελεσμάτων για την ποιοτική διδασκαλία και την αξιολόγηση της μάθησης με βάση το σύστημα ECVET. H κινητικότητα των σπουδαστών αποσκοπεί στην εκπαίδευση / κατάρτιση και στην περίπτωση του έργου PECVET, αφορά θέματα από τους τομείς της Γαστρονομίας, Αισθητικής, Φροντίδας Υγείας / Φαρμακευτικής, Χημείας και Μηχανικής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










716