KES College: Έναρξη εξ αποστάσεως Εξετάσεων


Με βάση καθορισμένη διαδικασία, η οποία είναι σύμφωνη με τις οδηγίες του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης  (ΔΙ.Π.Α.Ε.) και ύστερα από σχετική έγκριση που έλαβε το Κολλέγιο από το Φορέα ΔΙ.Π.Α.Ε., η Ακαδημαϊκή Επιτροπή του KES College ανακοινώνει ότι «οι εξ αποστάσεως Εξετάσεις αρχίζουν την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 και θα διαρκέσουν έως και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2020.

Ως γνωστό, λόγω της αναγκαστικής αναστολής της λειτουργίας όλων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας προληπτικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το KES College προχώρησε στην προσφορά των θεωρητικών μαθημάτων όλων των Προγραμμάτων Σπουδών του εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικών πλατφόρμων.

Στα μαθήματα συμμετείχε σχεδόν η ολότητα των φοιτητών. Το εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ωστόσο, ύστερα από γρήγορες αποφάσεις που λήφθηκαν από τη Διεύθυνση του Κολλεγίου, την άμεση εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέσων, την άψογη συνεργασία των φοιτητών, του διδακτικού και του διοικητικού προσωπικού, το KES College κατάφερε να καλύψει με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και με ασφάλεια, τα θεωρητικά μαθήματα του εαρινού εξαμήνου. 

Οι προδιαγραφές ποιότητας που ακολουθήθηκαν στο KES College ήταν πλήρως εναρμονισμένες με τις κατευθυντήριες γραμμές του Φορέα ΔΙ.Π.Α.Ε., ο οποίος ήταν σε συνεχή ενημέρωση για όλες τις ενέργειες του Κολλεγίου όσο και το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Υ.Π.Π.Α.Ν).

Στη συνέχεια, διοργανώθηκαν οι εξ αποστάσεως ενδιάμεσες εξετάσεις, στις οποίες πάλι συμμετείχε η πλειονότητα των φοιτητών. Οι διδακτικές εκκρεμότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή αφορούν μόνο τα πρακτικά/εργαστηριακά μαθήματα και μερικά άλλα μαθήματα του εξαμήνου, τα οποία ως εκ της φύσεως τους δεν ήταν δυνατό να προσφερθούν εξ αποστάσεως.

Τα μαθήματα αυτά θα ολοκληρωθούν στην ολότητά τους με τη φυσική παρουσία των φοιτητών στο Κολλέγιο και κάτω από ειδικά μέτρα προστασίας και ασφάλειας της υγείας όλων. Σχετική ανακοίνωση θα εκδοθεί αργότερα και οι επηρεαζόμενοι φοιτητές θα τύχουν σχετικής ενημέρωσης.

Το KES College ευχαριστεί ιδιαίτερα το Φορέα ΔΙ.Π.Α.Ε. για την άμεση βοήθεια/συμβολή του, η οποία υπήρξε καθοριστική και καταλυτική για την ολοκλήρωση του εξαμήνου και κυρίως, για την έναρξη των εξ αποστάσεως εξετάσεων παρά τις ιδιάζουσες συνθήκες εργασίας που διανύουμε.

Περαιτέρω, το KES College ευχαριστεί θερμά το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του, ιδιαίτερα τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του καθώς επίσης και όλους τους αρμόδιους φορείς, που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν με τη θετική τους στάση στην επιτυχία της προσπάθειας για ολοκλήρωση του εξαμήνου και γενικότερα, της τρέχουσας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Με την ευκαιρία αυτή, ευχόμαστε σε όλους τους Φοιτητές μας, καλό διάβασμα και καλή επιτυχία στις τελικές εξετάσεις τους.

Επιπλέον, ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι για οποιεσδήποτε πληροφορίες και εγγραφές για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2020 – 2021, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Εισδοχής και Εξυπηρέτησης Φοιτητών στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του KES College στο τηλέφωνο 22875737 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@kes.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1287