Διαδικτυακή διάλεξη της Επιτρ. Υγείας της ΕΕ Στέλ. Κυριακίδου στους φοιτητές του KES College


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020, διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Πρόγραμμα Σπουδών «Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις» του KES College, με ομιλήτρια την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Στέλλα Κυριακίδου.

Βασικός άξονας της συζήτησης ήταν η πανδημία του Covid – 19, το εμβόλιο για την καταπολέμηση του ιού καθώς και η συμβολή της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ήταν και είναι καθοριστική σε θέματα υγείας, ειδικά όσον αφορά την καταπολέμηση του ιού.

Όπως ανάφερε η κα. Κυριακίδου, η εν λόγω πανδημία θεωρείται ως η μεγαλύτερη κρίση στα θέματα υγείας των τελευταίων 100 ετών. Σημείωσε, επίσης, ότι ο πρώτος συναγερμός αναφορικά με τον κορωνοϊό και σχετική επαφή με τους Υπουργούς Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπήρξε στις 9 Ιανουαρίου 2020, πριν ακόμη ξεσπάσει η πανδημία στην Ευρώπη. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέλαβε από την αρχή αμέτρητες δράσεις για στήριξη των κρατών – μελών σε θέματα που σχετίζονται με την προστασία της υγείας όλων των ευρωπαίων πολιτών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε χαρακτηριστικά, δημιούργησε αερογέφυρες ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ μέσω των πράσινων λωρίδων έγινε δυνατή η διέλευση χωρίς καθυστέρηση, των ειδών πρώτης ανάγκης, όπως φάρμακα και τρόφιμα.

Περαιτέρω, η Επίτροπος ανάφερε ότι καθημερινά συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και με χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ έχει συγκροτήσει συμβουλευτική ομάδα αποτελούμενη από διακεκριμένους επιδημιολόγους και λοιμοξιολόγους. Ειδικότερα, συνέστησε σε όλους τους παρευρισμόμενους στη διάλεξη αλλά και στους  πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί μέχρι να εφαρμοστεί το εμβόλιο, το οποίο θα καλύψει πρώτα τις ευάλωτες ομάδες και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Απευθυνόμενη προς τους φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών  «Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις», η κα. Κυριακίδου ζήτησε τη συμβολή τους  στον αγώνα που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για διαφάνεια και αποτροπή της παραπληροφόρησης αναφορικά με τις ειδήσεις ενώ τους έδωσε την υπόσχεση για μια νέα συνάντηση – αυτή τη φορά  με φυσική παρουσία στο κολλέγιο - όταν η πανδημία υποχωρήσει.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι νέοι και ειδικά εσείς που θα είστε οι αυριανοί δημοσιογράφοι και οι φορείς της ορθής πληροφόρησης, μπορείτε, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση και με προώθηση μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόνο έγκυρων πληροφοριών, να μας βοηθήσετε σημαντικά. Εμείς θα προχωρήσουμε αποφασιστικά ως Ευρωπαϊκή Ένωση για να προστατέψουμε την δημόσια υγεία και σας υπόσχομαι ότι του χρόνου με την πρώτη ευκαιρία θα έρθω στο Κολλέγιό σας για να τα πούμε και από κοντά».

Στη συνέχεια, η Επίτροπος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των φοιτητών, οι οποίες ήταν καθοριστικές και εύστοχες και ευχαρίστησε τον Συντονιστή του Προγράμματος Σπουδών Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις κ. Πάρη Ποταμίτη και τη Διεύθυνση του KES College για την πρόσκληση και την ευκαιρία που της δόθηκε να συνομιλήσει με τους φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις.

Τέλος, εκ μέρους του KES College εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες προς την Επίτροπο Υγείας, για την παραχώρηση της διαδικτυακής αυτής διάλεξης, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά  της, η οποία υπήρξε πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική.

 

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


1172