Διαδικτυακή Ημέρα Καριέρας 2021 Σχολής Επισιτιστικών, Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Σπουδών KES College


Η Σχολή Επισιτιστικών, Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Σπουδών του KES College, πραγματοποίησε την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 τον ετήσιο θεσμό “Ημέρα Καριέρας” για το 2021 γιατους φοιτητές της.

Σκοπός της συγκεκριμένης ημέρας είναι να φέρει σε άμεση επαφή τους φοιτητές της Σχολής με την αγορά εργασίας. Αναπόσπαστο κομμάτι των σπουδών των φοιτητών είναι η πρακτική εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, γεγονός το οποίο τους βοηθά να εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Η φετινή “Ημέρα Καριέρας” είχε την ιδιαιτερότητα να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams ώστε να εναρμονιστεί με τα σημερινά δεδομένα και δη, την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το βιογραφικό τους, τα προσόντα και γενικά τον εαυτό τους μέσα από μια προσωπική συνέντευξη με εκπροσώπους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι προέρχονταν από ξενοδοχεία, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία. Αξιολογήθηκαν για τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε μια διαδικασία διεκδίκησης μιας πολυπόθητης θέσης στην αγορά εργασίας και το πέτυχαν αφού όλοι κατάφεραν να την εξασφαλίσουν.

«Η εμπειρία της συνέντευξης είναι πρωτόγνωρη, εντυπωσιακή και με βοήθησε να καταλάβω τι θα περιμένω όταν θα ενταχθώ στη βιομηχανία των τροφίμων» είπε αυτολεξεί μία φοιτήτρια.

Άλλος φοιτητής, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η διαδικασία των συνεντεύξεων τον ενδυνάμωσε και τόνωσε το ηθικό του ώστε να μπορεί να μιλά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό και τα προσόντα του.

Το KES College, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που περνά ο τόπος μας, συνεχίζει να διοργανώνει τις εκδηλώσεις αυτές με τον ίδιο δυναμισμό και με άρτια οργάνωση ώστε όταν περάσει η κρίση που ταλανίζει τη ξενοδοχειακή βιομηχανία και ταυτόχρονα, ανακάμψει η οικονομία του κράτους, να υπάρχουν έτοιμοι επαγγελματίες στο χώρο να αναλάβουν τις θέσεις εργασίας που τους αξίζουν.

Η εμπειρία που αποκτούν οι φοιτητές του KES College μέσα από τη διαδικασία αυτή είναι πραγματικά μοναδική!

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


504