Διαδικτυακή Διάλεξη του πρoέδρου του Συνδ. Αρχιμαγείρων Κύπρου στους φοιτητές του KES College


Η Σχολή Επισιτιστικών, Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Σπουδών του KES College είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021,  μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή διάλεξη από ένα ξεχωριστό ομιλητή, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου κ. Γιώργο Δαμιανού.

Ο κ. Δαμιανού δεν χρειάζεται ειδικές συστάσεις. Είναι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου και ο Εκτελεστικός Αρχιμάγειρας και Διευθύνων Σύμβουλος μιας ιδιωτικής εταιρείας παροχής εκπαίδευσης και μαζικής εστίασης με ψιλές προδιαγραφές. Έχει εργαστεί σε σημαντικές θέσεις, μεταξύ άλλων, στα ξενοδοχεία Four Seasons και Meridien Hotel. Ανέδειξε την Κύπρο στο εξωτερικό ως Διευθυντής της Ολυμπιακής Ομάδας κατακτώντας πολλά μετάλλια και διακρίσεις.

Αρχίζοντας τη διάλεξή του ο κ. Δαμιανού, συμβούλεψε τους νέους φοιτητές και αυριανούς συναδέλφους σκιαγραφώντας τα χαρακτηριστικά ενός “καλού” Μάγειρα. Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να έχουν υπομονή, ψυχραιμία, συνέπεια, να ακολουθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να ακολουθούν πιστά τους κανονισμούς λειτουργίας της εκάστοτε επιχείρησης. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να επισημάνει τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ο σημερινός Μάγειρας, όπως είναι η ικανότητα χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, η επικοινωνία, η πρωτοβουλία, η διαρκής μάθηση και δημιουργικότητα αλλά και η καλή διαχείριση του χρόνου. Σε όλες αυτές τις δεξιότητες έδωσε απτά παραδείγματα ώστε να γίνουν κατανοητές από τους φοιτητές τονίζοντας εμφατικά τη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “...αυτή δεν τελειώνει ποτέ”.

Στο δεύτερο σκέλος της διάλεξης, ο ομιλητής καταπιάστηκε με τη σημασία των Διαγωνισμών Μαγειρικής. Επεξήγησε με κατανοητό τρόπο ότι, άλλο είναι να πάει κάποιος να διαγωνιστεί και να πάρει ένα μετάλλιο και άλλο για να αποκτήσει γνώσεις.

Ειδικότερα, ανέφερε στους φοιτητές ότι “όσοι θα ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς, καλό είναι να ξέρουν ότι η εκπαίδευση θα πρέπει να ξεκινήσει από σήμερα, άσχετα αν ο διαγωνισμός θα είναι, για παράδειγμα, σε ένα χρόνο”. “Η καλή προετοιμασία για συμμετοχή σε διαγωνισμούς χρειάζεται αρκετή πρακτική εξάσκηση”, είπε χαρακτηριστικά. “Πρέπει να κοπιάσεις για να φτάσεις ψηλά” είπε αυτολεξεί. Μέσα από τους διαγωνισμούς αυτούς αποκομίζονται πολλά οφέλη, όπως νέες γνώσεις και δεξιότητες ως επίσης και εμπειρία.

Ολοκληρώνοντας τη διάλεξή του, ο κ. Δαμιανού μίλησε για το ρόλο του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου και τα οφέλη που έχουν  όλα τα μέλη και στην συνέχεια, απάντησε σε  ερωτήσεις φοιτητών  και καθηγητών της Σχολής επιλύοντας συνάμα και τις οποιεσδήποτε απορίες τους.

Κλείνοντας τη διάλεξη, ο Συντονιστής των Προγραμμάτων Σπουδών της Σχολής Επισιτιστικών, Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Σπουδών κ. Παναγιώτης Χατζησυμεού ευχαρίστησε τον κ. Δαμιανού εκ μέρους της Διεύθυνσης για την εξαίρετη διάλεξή του και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις επόμενες δραστηριότητες του που ακολουθούν στο πλαίσιο της σειράς διαδικτυακών διαλέξεων/μίνι σεμιναρίων με επίλεκτους καλεσμένους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1030