Nέο 4ετές πρόγραμμα σπουδών KES College: Πτυχίο στη «Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών»


Πριν από 22 χρόνια, κατά το Ακαδημαϊκό έτος 1999-2000 λειτούργησαν, για πρώτη φορά, τα πρωτοποριακά Προγράμματα Σπουδών «Ιατρικοί Επισκέπτες» του KES College.  Από τότε μέχρι και σήμερα, προσφέρονται το Δίπλωμα και το Ανώτερο Δίπλωμα Ιατρικού Επισκέπτη με κατάρτιση υψηλού επιπέδου και με απόφοιτους οι οποίοι στελεχώνουν, στις μέρες μας, τις μεγαλύτερες Φαρμακευτικές Εταιρείες στην Κύπρο.

Το KES College προχωράει σε ένα ακόμα καινοτόμο βήμα!

Η στελέχωση των Φαρμακευτικών Εταιρειών με κατάλληλα εκπαιδευμένο Διοικητικό προσωπικό που θα συνδυάζει όμως και άριστες γνώσεις Ιατρικού Επισκέπτη, αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να επιβιώσει μια Φαρμακευτική Εταιρεία και να αυξήσει τις πωλήσεις των προϊόντων της. Η αναγκαιότητα, λοιπόν, ύπαρξης ενός ακόμα πιο υψηλού επιπέδου, Αξιολογημένου – Πιστοποιημένου, Ακαδημαϊκού χαρακτήρα Προγράμματος Σπουδών, που θα παρέχει Πτυχίο, στον εξειδικευμένο τομέα της «Διοίκησης Ιατρικών Επισκεπτών», αντανακλά και την αδιαμφισβήτητη επαγγελματική αποκατάσταση και επιτυχία των μελλοντικών αποφοίτων του.

Φέτος, το KES College παρουσιάζει το νέο, πρωτοποριακό Πρόγραμμα Σπουδών, για τα δεδομένα της Κύπρου αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, το 4ετές Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Σπουδών, αφού συνδυάζει τον επιστημονικό κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων καιτης Φαρμακευτικής γνώσης.

Το Πρόγραμμα Σπουδών οδηγεί στο πτυχίο «Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών» και θα λειτουργήσει κατά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2021 -2022.

Το Πρόγραμμα Αξιολογήθηκε – Πιστοποιήθηκε από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) της Κύπρου, μετά από την εισήγηση Εξωτερικής Επιτροπής Αξιολόγησης, αποτελούμενης από διακεκριμένους Ακαδημαϊκούς από το χώρο της Φαρμακευτικής Επιστήμης και της Επιστήμης της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Ο απόφοιτος του 4ετούς Προγράμματος Σπουδών «Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών», με βάση τη σχετική Νομοθεσία, μπορεί να εξασκήσει νόμιμα το επάγγελμα του Ιατρικού Επισκέπτη. Επιπρόσθετα, όμως, έχει τη δυνατότητα να εργαστεί και ως Διοικητικό Στέλεχος, υπεύθυνο για το συντονισμό ομάδας Ιατρικών Επισκεπτών σε μια Φαρμακευτική Εταιρεία/Βιομηχανία, σε Αντιπροσωπείες Ιατρικών και Εργαστηριακών Αναλώσιμων Υλικών, σε Αντιπροσωπείες Ιατρικών Μηχανημάτων, σε Αντιπροσωπείες Καλλυντικών καθώς και σε Ιδιωτικούς Οργανισμούς που ασχολούνται με θέματα Υγείας.

Αντίστοιχες θέσεις, επί του παρόντος, στην αγορά εργασίας καλύπτονται από άτομα καταρτισμένα είτε από τον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων, είτε από τους κλάδους από τις Επιστήμες Υγείας (σε επίπεδο πρώτου πτυχίου). Το Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών» καλύπτει το συγκεκριμένο κενό, αφού πρόκειται για το μοναδικό στο είδος του και προσφέρεται σε επίπεδο Πτυχίου.

Το νέο 4ετές Πρόγραμμα Σπουδών αποτελείται από άρτια σχεδιασμένα μαθήματα, τόσο από τον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων – Οργάνωσης, όσο και από τις Φαρμακευτικές Επιστήμες, προβλέπεται θεσμοθετημένη Πρακτική Άσκηση και Πτυχιακή Εργασία με δυνατότητα εξειδίκευσης σε σχετικά επιστημονικά πεδία. Επιπλέον, μεγάλο ποσοστό μαθημάτων στο Πρόγραμμα Σπουδών συνοδεύονται από πολύ ενδιαφέρουσες, εξειδικευμένες Εργαστηριακές Ασκήσεις.

Το Ακαδημαϊκού χαρακτήρα Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών» θα συμβάλλει θετικά στην αναβάθμιση του επαγγέλματος του Ιατρικού Επισκέπτη και θα δώσει τη δυνατότητα ανέλιξης σε υψηλότερες Διοικητικές θέσεις στις Φαρμακευτικές Εταιρείες, αναδιαμορφώνοντας μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία για τους μελλοντικούς αποφοίτους του. Η άρτια Φαρμακευτική Επιστημονική Ενημέρωση, συνδυάζεται με Διοικητικές γνώσεις και ικανότητες, προετοιμάζοντας Ιατρικούς Επισκέπτες αδιαμφισβήτητα έτοιμους, να στελεχώσουν με επάρκεια τις ανώτερες, ζωτικής σημασίας θέσεις Διοίκησης στις Φαρμακευτικές Εταιρείες της Κύπρου και του εξωτερικού.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του KES College (https://www.kescollege.ac.cy/) ή επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του κολλεγίου στο τηλέφωνο 22875737




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










943