Ολοκλήρωση συμμετοχής των Ομάδων της Σχολής Περιβαλλοντικών Σπουδών του KES College


Στο πρόγραμμα «Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου»

Μέσα από το 4ο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου» της ΙΜΗ οι Ομάδες «Οικολόγοι Κηποτέχνες» και «Ομορφιά από τη Φύση» του KES College. 

Οι δύο Ομάδες αποτελούνται από φοιτητές των Προγραμμάτων Σπουδών «Κηποτεχνία και Σχεδιασμός Κήπου» και «Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων». Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τους νέους να γίνουν επιχειρηματίες, μέσα από την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων που θα οδηγήσουν σε ένα καινοτόμο γεωργικό προϊόν ή υπηρεσία. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου CAPturing the Future Generation, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα IMCAP της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η Ομάδα «Οικολόγοι Κηποτέχνες» ανάπτυξε φυτά σε σωλήνες για να δημιουργηθούν βαθιές ρίζες. Με αυτό τον τρόπο πέτυχε να διατηρηθούν στο φυτώριο φυτά ελιάς και αμπελιού έναν ολόκληρο μήνα χωρίς πότισμα! Έτσι εξοικονομούμε νερό και αυξάνουμε τις πιθανότητες επιβίωσης των φυτών σε συνθήκες ξηρασίας και μετά τη φύτευση, βοηθώντας την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. 

Η Ομάδα «Ομορφιά από τη Φύση» ανάπτυξε καινοτόμα προϊόντα περιποίησης και προστασίας σώματος από Κυπριακά βιολογικά βότανα, αιθέρια έλαια, ελαιόλαδο και κερί μέλισσας! Τα προϊόντα περιλάμβαναν σαπούνια ομορφιάς, αποσμητικό σώματος, σπρέι προσώπου και ενυδατική κηραλοιφή.   

Οι Ομάδες κέρδισαν πολύτιμες εμπειρίες και άνοιξαν νέους δρόμους για επαγγελματικές συνεργασίες. Θερμές ευχαριστίες στις καθηγήτριες του KES College Αντωνία Στέλικου και Χριστίνα Χριστοδούλου για την άριστη καθοδήγηση των Ομάδων και στους διοργανωτές της ΙΜΗ για την άψογη συνεργασία.

 

 

 

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


425