Διάκριση ΚES College στον Διαγωνισμό Concours Olivier Roellinger 2021


Το KES College συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στον διαγωνισμό «Concours Olivier Roellinger» - Ethic Ocean, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2021 στην Αθήνα.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού «Concours Olivier Roellinger» - Ethic Ocean  έχει ως στόχο την αναγνώριση και την προώθηση της χρήσης ψαριών ιχθυοτροφείου στη Μαγειρική, τη διατήρηση των πόρων της θάλασσας και την αποτροπή της κατάχρησης των θαλάσσιων ειδών υπό εξαφάνιση στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης. Στον διαγωνισμό αυτό, οι υποψήφιοι δείχνουν ότι η κουζίνα μπορεί να είναι τόσο βιώσιμη όσο και νόστιμη, όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Olivier Roellinger.

Το KES College εκπροσωπήθηκε από τον τριτοετή φοιτητή Αντρέα Στυλιανού του Προγράμματος Σπουδών Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (4 έτη, Πτυχίο),  ο οποίος αφού διακρίθηκε στις δύο προκριματικές φάσεις του διαγωνισμού, κατέλαβε την πολύ τιμητική 3η θέση στην κατηγορία της Νότιας Ευρώπης.

Μέσα από διάφορες αιτήσεις από όλη την Ευρώπη από σχολές μαγειρικής, φοιτητές και φοιτήτριες μέχρι 25 ετών που σπουδάζουν Μαγειρικές Τέχνες, ο Ανδρέας Στυλιανού από το  KES College κατάφερε και προκρίθηκε στην τελική οκτάδα του διαγωνισμού.

Στον τελικό υπήρχαν φοιτητές από πανεπιστήμια και σχολές μαγειρικής από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Σλοβακία, Ελλάδα και Κύπρο.

Τα ψάρια και τα θαλασσινά που επέλεξε ο φοιτητής να μαγειρέψει ήταν η πέστροφα και το καλαμάρι, όπου εντυπωσίασε με τις συνταγές του και τις μαγειρικές ικανότητές του.

Η σημασία της συμμετοχής σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς δεν είναι τόσο η απόκτηση ενός επάθλου όσο η ευκαιρία που δίνεται στους φοιτητές να αποκτήσουν εμπειρία μέσα από το διαγωνισμό αλλά και να γνωριστούν με φοιτητές άλλων ευρωπαϊκών κρατών με διαφορετικές μαγειρικές τεχνικές και κουλτούρες.  

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


418