Το KES College γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιμαγείρων


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιμαγείρων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου, το KES College με τη Σχολή Επισιτιστικών Σπουδών του και τα 6 Αξιολογημένα – Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών του στις Επισιτιστικές Τέχνες, Αρτοποιεία και Ζαχαροπλαστική, ως πλήρες μέλος και εγκεκριμένο από την Παγκόσμια Ένωση των Συλλόγων Αρχιμαγείρων - World Association of Chefs' Societies (WACS) διοργάνωσε και φέτος ειδική εκδήλωση για να την γιορτάσει.

Η ετήσια αυτή γιορτή καθιερώθηκε το 2004 με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης των Συλλόγων Αρχιμαγείρων (WACS) δίνοντας έμφαση στην υγιεινή διατροφή.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε από τους εκπαιδευτές σεφ του KES College εκτός του θεωρητικού μέρους να γίνει και ειδικό εργαστήρι υπό την αιγίδα της Σχολής Επισιτιστικών Σπουδών [επικέντρωση Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική] του Κολλεγίου όπου οι φοιτητές ετοίμασαν ειδικά γλυκά και σνακς δίνοντας έμφαση στην υγιεινή διατροφή [healthy food] χωρίς πρόσθετα και χρησιμοποιώντας βιολογικά προϊόντα.

Επισημάνθηκε στους φοιτητές, μεταξύ άλλων, ότι μια υγιεινή διατροφή, ισορροπημένη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, είναι σημαντική ώστε να είμαστε υγιείς. Αυτό πλέον είναι γνωστό και το γνωρίζουμε εδώ και χρόνια, ωστόσο, αρκετοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται ακριβώς τη σπουδαιότητά της.

Όλες οι συνταγές των φοιτητών ήταν πρωτότυπες και ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας των εργαστηρίων με το τμήμα ανάπτυξης νέων προϊόντων υγιεινής διατροφής του Κολλεγίου.

Από το 2008, το KES College γιορτάζει ανελλιπώς την ημέρα αυτή ενθαρρύνοντας τους φοιτητές του να είναι ενήμεροι για το διεθνές γίγνεσθαι και τις εξελίξεις στο τομέα των σπουδών τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










926