Webinar KES College: Η αντιμετώπιση των ψευδεπίγραφων Φαρμάκων στη νόμιμη αλυσίδα φαρμάκων


Tα Προγράμματα Σπουδών του KES College, Πτυχίο «Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών» και Δίπλωμα «Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου», και με τη στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Επαλήθευσης Φαρμάκων (ΚΟΕΦ), διοργανώνουν το Webinar με τίτλο: «Η αντιμετώπιση των ψευδεπίγραφων φαρμάκων στη νόμιμη αλυσίδα φαρμάκων».

Το Webinar θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021, στις 16.00 με 17.00.

Για δηλώσεις συμμετοχής: https://bit.ly/3HuroQS

Τα ψευδεπίγραφα φάρμακα είναι ένα να παγκόσμιο φαινόμενο με 32 εκατομμύρια περιπτώσεις το χρόνο! Πρόκειται για σκευάσματα που μπορεί να περιέχουν συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των δραστικών συστατικών, τα οποία είναι κακής ποιότητας ή σε λάθος δοσολογία. Επίσης, δεν έχουν περάσει την απαιτούμενη αξιολόγηση ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, όπως απαιτείται από τη διαδικασία έγκρισης των φαρμάκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τη χρονιά που διανύουμε (2021) κατασχέθηκαν στην Κύπρο σχεδόν 700.000 ψευδεπίγραφα / μη αδειοδοτημένα σκευάσματα, στην πλειοψηφία τους τοπικά αναισθητικά, αντιψυχωτικά, φάρμακα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, ακόμη και rapid test.

Μέσα από το Webinar αυτό, το KES College κρούει τον κώδωνα κινδύνου και ενημερώνει το κοινό για την επιτακτική ανάγκη επαλήθευσης των φαρμάκων. Επιπλέον, εφοδιάζει τους φοιτητές του, τόσο με τις απαραίτητες γνώσεις όσο και με τις δεξιότητες που απαιτούνται, για να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα ανερχόμενο πεδίο όπως  είναι ο τομέας του φαρμάκου, ως άρτια καταρτισμένοι επαγγελματίες υγείας.

Ομιλητές:

  • Αρτούρος Ισσέγιεκ, Διευθυντής ΚΟΕΦ
  • Αλεξάνδρα Θεοδούλου, Υπεύθυνη Τεχνολογίας Πληροφοριών (IT) ΚΟΕΦ
  • Ελίτα Προκοπίου, Διοικητικός Λειτουργός ΚΟΕΦ

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ.: +357 22 875737

E-mail: medical.representatives@kes.ac.cy και pharmacy.technician@kes.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










796