Σεμινάριο KES College για τους 4ετείς φοιτητές Διεύθυνσης Επισιτιστικών Επιχειρήσεων


«Κοπή, Διαδικασία και Επεξεργασία Κρεάτων»

Την Τρίτη 07/12/2021, οι Τεταρτοετείς φοιτητές του Αξιολογημένου – Πιστοποιημένου Προγράμματος Σπουδών «Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων» του KES College, στο πλαίσιο των μαθημάτων «Εποπτεία της Ασφάλειας των Τροφίμων», «Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων Διατροφής» και «Κρύα Κουζίνα» συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια τους / Τεχνολόγο Τροφίμων κα. Ήβη Κωνσταντίου επισκέφτηκαν το γνωστό Κρεοπωλείο Σπύρος Μελής στη Λευκωσία όπου παρακολούθησαν ολοήμερο σεμινάριο για τη σωστή κοπή, διαδικασία και επεξεργασία των κρεάτων.

Το σεμινάριο συνδύασε τη θεωρητική και την πρακτική πλευρά του θέματος ως επίσης τα μυστικά και τις τεχνικές της σωστής κοπής για επιτυχημένη εκτέλεση μιας συνταγής.

Στο πλαίσιο της θεωρίας, παρουσιάστηκαν εκτενώς οι παραλαβές και η επεξεργασία διαφόρων κρεάτων όπως επίσης και τα διάφορα μέρη του κάθε είδους κρέατος.  Συζητήθηκε, επίσης, η παραδοσιακή κτηνοτροφία και εκτροφή των ζώων, οι αυστηροί έλεγχοι που εφαρμόζονται από την παραγωγή έως και τη μεριδοποίηση, η τεχνογνωσία, η κοπή και η αξιοποίηση των διαφόρων τεμαχίων για την ορθή διαχείρισή τους. Στο πρακτικό κομμάτι, παρουσιάστηκε η κοπή και τα παρασκευάσματα του κρέατος από χοιρινά, βοδινά και αρνιά.

Για τρίτη χρονιά, το Κρεοπωλείο σε συνεργασία με το KES College βρέθηκε δίπλα στους αυριανούς επαγγελματίες σεφ, προσπαθώντας μέσα από το σεμινάριο αυτό να μεταλαμπαδεύσει στους φοιτητές τόσο τη γνώση όσο και την εμπειρία ώστε να μάθουν και να αναγνωρίζουν τα διάφορα μέρη κάθε κρέατος ως επίσης και τον τρόπο κοπής και επεξεργασίας τους.

Παράλληλα ο υπεύθυνος του εργαστηρίου, κ. Στέλιος Μελής, έκανε παρουσίαση στους φοιτητές του ΚES College, των νέων/καινοτόμων, για τα δεδομένα της Κύπρου, προϊόντων που παράγουν σαν κρεοπωλείο, στα οποία περιλαμβάνονται συσκευασμένα έτοιμα για γρήγορο ψήσιμο γεύματα όπως κολοκάσι με κρέας, πάπια μαριναρισμένη με διάφορα μπαχαρικά, αφέλια, pulled pork κ.α.

Όλοι οι φοιτητές έμειναν κατενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι γιατί είδαν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας όλη τη διαδικασία και επεξεργασία κοπής κρεάτων κάτι που τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Οι φοιτητές αποχώρησαν με καινούργιες ιδέες και τρόπους επεξεργασίας κρεάτων και δήλωσαν έτοιμοι να θέσουν σε εφαρμογή τη θεωρία και τις πρακτικές που παρακολούθησαν.

Ευχαριστίες στο Κρεοπωλείο Σπύρος Μελής και ιδιαίτερα, στον κ. Στέλιο Μελή για τη φιλοξενία και την ξενάγηση στο εργαστήρι τους. 

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι κατά την επίσκεψη των φοιτητών στο κρεοπωλείο τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα προστασίας της υγείας ενάντια στον Covid-19.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ.: +357 22 875737

E-mail: culinary.arts@kes.ac.cy

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










834