Διεξαγωγή Διαδικτυακού Σεμιναρίου από το KES College


«Τα νέα μέτρα επιδοτήσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης - Πώς να επωφεληθείτε από αυτά και οι προοπτικές της κυπριακής γεωργίας με ορίζοντα το 2030»

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση που οργανώθηκε από τα Προγράμματα Σπουδών «Κηποτεχνία», «Κηποτεχνία και Σχεδιασμός Κήπου» και «Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων» του KES College, την Τρίτη 5 Απριλίου με θέμα: Τα νέα μέτρα επιδοτήσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης - Πώς να επωφεληθείτε από αυτά και οι προοπτικές της κυπριακής γεωργίας με ορίζοντα το 2030.

Ο Δρ. Μενέλαος Σταυρινίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του ΤΕΠΑΚ στην ομιλία του με θέμα: Επιστροφή στο μέλλον: Η Κυπριακή γεωργία με ορίζοντα το 2030 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υποβάθμιση που έχει επιφέρει η εντατικοποίηση της γεωργίας στο περιβάλλον, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κυπριακής γεωργίας και στην ανάγκη να κινηθεί προς ένα βιώσιμο μοντέλο με βάση το τρίπτυχο: Παράδοση – Ποιότητα - Περιβάλλον. Έδωσε παραδείγματα από τον χώρο της οινοποιίας και παρουσίασε το εργαλείο υπολογισμού του περιβαλλοντικού αποτυπώματος διαθέσιμο στους γεωργούς που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου ECOWINERY.

Η κα. Χριστίνα Χριστοδούλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών Κύπρου, Διαπιστευμένη Γεωπόνος ΠΑΑ και Λέκτορας στο Αξιολογημένο - Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών «Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων» του KES College, παρουσίασε τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα επενδυτικά μέτρα 4.1 και 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020. Αναφέρθηκε στα κριτήρια μοριοδότησης των μέτρων, στους δυνητικά δικαιούχους και στο τι δυνατότητες παρέχουν τα μέτρα για την ανάπτυξη και της βιολογικής γεωργοκτηνοτροφίας στην Κύπρο.

Οι βιντεοσκοπημένες παρουσιάσεις των ομιλητών, τους οποίους το KES College ευχαριστεί θερμά, είναι διαθέσιμες στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=X49eBVgmOAo

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο: 22 875737 και στα emails: env.management@kes.ac.cy και bio@kes.ac.cy
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


937