Ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του δέρματος από το KES College με Webinar


«Γνωρίζω το δέρμα μου – Προστατεύομαι από τον καρκίνο του δέρματος»

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και διαφώτισης του κοινού για θέματα που αφορούν τη διαφύλαξη και την προαγωγή της υγείας, το KES College πραγματοποίησε ακόμη ένα  επιτυχημένο διαδικτυακό σεμινάριο (Webinar) με τίτλο: «Γνωρίζω το δέρμα μου – Προστατεύομαι από τον καρκίνο του δέρματος», την Τρίτη 31 Μαΐου 2022. Το Webinar διοργανώθηκε από κοινού από τα Προγράμματα Σπουδών της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας του KES College, που οδηγούν σε Πτυχίο, «Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών (Πτυχίο/4 έτη)» και «Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής (Πτυχίο/4 έτη)».

Η Κύπρος είναι μια χώρα η οποία χαρακτηρίζεται από ηλιοφάνεια σχεδόν όλους τους μήνες του χρόνου. Ωστόσο ο  ήλιος που μας προσφέρεται απλόχερα, πρέπει να απολαμβάνεται αλλά με πολλή προσοχή και σύνεση. Με αφορμή, λοιπόν, το διεθνή μήνα ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Δέρματος, ο οποίος είναι ο Μάϊος, το KES College προσέφερε το Webinar αυτό στο ευρύ κοινό, για την ευαισθητοποίησή του ως προς την προστασία του δέρματος αλλά και παρουσιάστηκαν συμβουλές για την πρόληψη εμφάνισης του καρκίνου του δέρματος.

Κεντρική ομιλήτρια του Webinar ήταν η Δρ. Γρηγορίου Αναστασία, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, η οποία είναι η Υπεύθυνη του Δερματολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας – ΟΚΥπΥ. Η Δρ. Γρηγορίου αναφέρθηκε εκτενώς στην παθοφυσιολογία του καρκίνου του δέρματος, στα τρία είδη καρκίνου του δέρματος: το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, τα οποία έχουν σχετικά καλή πρόγνωση και εύκολη αντιμετώπιση, αλλά κυρίως στο μελάνωμα, την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος. Έγινε πολύ λεπτομερής αναφορά στα χαρακτηριστικά και στους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση μελανώματος, στην επίδραση της UV ακτινοβολίας για την ανάπτυξη και φυσικά σε τρόπους αντιμετώπισης του καρκίνου αυτού. Καταλήγοντας η Δρ. Γρηγορίου ανέφερε στις δράσεις που μπορούμε να προχωρήσουμε για να αντιμετωπίσουμε το μελάνωμα και τόνισε την ανάγκη για την αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού και τη σημασία της πρόληψης με αυτοεξετάσεις και ορθή αντιμετώπιση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Τη σκυτάλη ανέλαβαν οι φοιτήτριες του Προγράμματος Σπουδών «Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών (Πτυχίο/4 έτη)», Κυριάκου Λουκία και Χατζηγιάννη Κυριακή, και η φοιτήτρια του Προγράμματος Σπουδών «Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής (Πτυχίο/4 έτη)», Γκαλίτση Δήμητρα. Οι φοιτήτριες ανέλαβαν την παρουσίαση της ομιλίας με τίτλο: «Πως να προστατευτώ από τον καρκίνο του δέρματος;». Ως επαγγελματίες υγείας, οι απόφοιτοι του Πτυχίου Διοίκησης Ιατρικών Επισκεπτών και του Πτυχίου Αισθητικής και Διαχείρισης Μονάδων Αισθητικής, θα κληθούν να ενημερώνουν επιστημονικά για ασθένειες όπως είναι ο καρκίνος του δέρματος ή να παρέχουν συμβουλές για την προστασία του δέρματος και να αναγνωρίζουν τις δερματικές αλλοιώσεις, αντίστοιχα. Ως εκ τούτου, θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ η επιστημονική κατάρτιση των φοιτητών του KES College και ο εφοδιασμός με γνώσεις και συμπεριφορές για να σταθούν επάξια στην αγορά εργασίας ως άριστοι επαγγελματίες υγείας. Οι φοιτήτριες παρουσίασαν με εξαιρετικό επαγγελματισμό και σοβαρότητα τα αίτια εμφάνισης, τα χαρακτηριστικά και τη φαρμακευτική/χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος μέχρι και τα βήματα δράσης για την ασφάλεια στον ήλιο. Για το λόγο αυτό τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.  

Το KES College για ακόμα μια φορά, με ένα ακόμα Webinar για ευαισθητοποίηση για θέματα που απασχολούν την υγεία, επισημαίνει την ισχυρή παρουσία του στην επιστημονική ενημέρωση του κοινού και μέσα από τις δράσεις του αντανακλάται η συμβολή του στην προαγωγή του υψηλού επιπέδου μόρφωσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Κύπρου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Webinar στο YouTube κανάλι του KES College, ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=QFC9X0DuNNk&t=229s

Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να επικοινωνήσετε με το KES College στο τηλ. 22875737 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.kescollege.ac.cy.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


606