Διάκριση ΚES College στον Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Concours Olivier Roellinger 2022


   Το KES College συμμετείχε πρόσφατα για τρίτη φορά στον Διεθνή Διαγωνισμό «Concours Olivier Roellinger» - EthicOcean ο οποίος έχει ως στόχο την αναγνώριση και την προώθηση της χρήσης ψαριών ιχθυοτροφείου στη Μαγειρική με απώτερο σκοπό την αποτροπή της κατάχρησης των θαλάσσιων ειδών υπό εξαφάνιση, στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 20 και 21 Ιουνίου 2022 στην Αθήνα και σε αυτόν συμμετείχαν φοιτητές ηλικίας μέχρι 25 ετών.

Ο διαγωνισμός Olivier Roellinger διοργανώνεται από τον περιβαλλοντικό οργανισμό Ethic Ocean, τη γαστρονομική σχολή Ferrandi Paris και την ένωση εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας και πολυτελών ξενοδοχείων Relais & Chateaux.

Νέοι φοιτητές σχολών Μαγειρικής, έδειξαν το μαγειρικό τους ταλέντο, υπερασπίζοντας τη δέσμευσή τους για τη διαφύλαξη των θαλάσσιων πόρων. Ο στόχος του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση και η πληροφόρηση, των μελλοντικών μαγείρων και επαγγελματιών στον χώρο της εστίασης, σχετικά με τους αλιευτικούς πόρους και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στον κλάδο. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να κατευθύνουν τους πελάτες, ως προς τη σωστή επιλογή ειδών που κινδυνεύουν από υπεραλίευση. Οι υποψήφιοι καλούνται να αποδείξουν ότι η μαγειρική δημιουργία μπορεί να είναι τόσο αειφόρος όσο και νόστιμη.

Το KES College εκπροσωπήθηκε από το φοιτητή του Μιχάλη Μιχαήλ του προγράμματος Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (4 έτη, Πτυχίο),  ο οποίος αφού διακρίθηκε στις δύο φάσεις του διαγωνισμού, κατέλαβε την πολύ τιμητική Τρίτη θέση στην κατηγορία της Νότιας Ευρώπης.

Μέσα από διάφορες αιτήσεις από φοιτητές και φοιτήτριες που σπουδάζουν Μαγειρικές Τέχνες σε Σχολές Μαγειρικής από όλη την Ευρώπη, ο φοιτητής Μιχάλης Μιχαήλ του KES College πέρασε στην τελική Οκτάδα του τελικού που διεξήχθη στην Ελλάδα.

Στον τελικό υπήρχαν φοιτητές από διάφορα Πανεπιστήμια και σχολές Μαγειρικής από Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Σλοβακία, Λετονία, Ελλάδα και Κύπρο.

Τα Ψάρια και θαλασσινά τα οποία επέλεξε ο φοιτητής μας για να μαγειρέψει ήταν ο κρανιός και το καλαμάρι, όπου εντυπωσίασε με τις συνταγές του και τις μαγειρικές του ικανότητες.

Η σημασία της συμμετοχής σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς δεν είναι τόσο η απόκτηση ενός επάθλου όσο η ευκαιρία που δίνεται στους φοιτητές να αποκτήσουν εμπειρίες και γνώσεις μέσα από το διαγωνισμό αλλά και να γνωριστούν με φοιτητές άλλων ευρωπαϊκών κρατών με διαφορετικές μαγειρικές τεχνικές και κουλτούρες.

Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από δύο σχολές Μαγειρικής. Ο δικός μας φοιτητής τελικά κατατάγηκε τρίτος με μικρή διαφορά από τον πρώτο και δεύτερο διαγωνιζόμενο από Σλοβενία και Πορτογαλία αντίστοιχα.

Ήταν ένας σκληρός διαγωνισμός όπου όλα μετρούσαν και η παραμικρή παράλειψη καταγραφόταν και αφαιρούνταν μονάδες. Οι διαγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και έμαθαν πολλά στο διήμερο του διαγωνισμού.

Συγχαρητήρια σε όλους, στο φοιτητή μας Μιχάλη Μιχαήλ, στους συνοδούς καθηγητές του κ. Άριστο Νικολάου και κα. Μαρία Προδρόμου, τον καθηγητή του κ. Γιώργο Πισιήλη που διεκπεραίωσε όλα τα οργανωτικά της συμμετοχής αλλά και στον κ. Παναγιώτη Χατζησυμεού, Γενικό Συντονιστή της Σχολής Επισιτιστικών, Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Σπουδών για τη διαχρονική υποστήριξη και καθοδήγησή του.

Εκ μέρους της Διεύθυνσης του KESCollege, ένα μεγάλο «Μπράβο» σε όλους για την ομαδική δουλειά και τη μεγάλη αυτή επιτυχία που τιμά το κολλέγιό μας και κατ’ επέκταση τη μικρή μας Κύπρο!
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


1125