Γιατί Πτυχίο στις Γαστρονομικές Τέχνες


ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΤΖΗΣΥΜΕΟΥ*

Πρώτα να ξεκαθαρίσουμε τον όρο Γαστρονομικές Τέχνες. Αυτές περιλαμβάνουν μαζί ή χωριστά τις βασικές ειδικότητες του Μάγειρα, Ζαχαροπλάστη και Αρτοποιού. Επιπρόσθετα μπορούν να ενσωματωθούν και άλλες δραστηριότητες και εξειδικεύσεις.

Νέο όραμα

 Τα νέα παιδιά, η σημερινή μας νεολαία, έχουν θέση σε αυτό που λέμε στόχοι και όραμα. Εμείς, η προηγούμενη γενιά έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε τη σημερινή γενιά, να επιλέξει σωστά με πραγματικά κριτήρια (υπέρ και κατά) ποιο είναι το επάγγελμα που θα την ικανοποιεί, τις δεξιότητες, την ανέλιξη και σίγουρα θα την ικανοποιεί. Ρόλο σε αυτό έχουν οι γονείς, το περιβάλλον αλλά και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα δίδοντας τις σωστές πληροφορίες.

Φιλοσοφία

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των κολλεγίων έχουν ως κύριο και βασικό στόχο να δώσουν την δυνατότητα στους νέους να γίνουν επαγγελματίες στο χώρο της γαστρονομίας. Μαθαίνοντας δίπλα σε έμπειρους και καταξιωμένους εκπαιδευτές τόσο σε εθνικό, όσο και διεθνές επίπεδο, οι συμμετέχοντες διδάσκονται από τις πιο κλασσικές τεχνικές μαγειρικής μέχρι τις σημερινές και καινοτόμες τεχνικές στο κάθε αντικείμενο.

Τα Προγράμματα Σπουδών των Γαστρονομικών Τεχνών του KES College αποτελούν έναν πρότυπο χώρο με εξαιρετικούς εκπαιδευτές και αδιαμφισβήτητη ποιότητα στη γνώση που παρέχουν. Η εκπαίδευση που ακολουθούμε στηρίζεται στην ίδια μεθοδολογία που ακολουθούν τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια Γαστρονομίας ανά τον κόσμο. Ο χώρος της εστίασης είναι ένας κλάδος σκληρός, δύσκολος, αλλά με σίγουρα και σταθερά οφέλη για όσους επιχειρούν ή απασχολούνται σε αυτόν. Όποιον δρόμο και αν επιλέξουν οι φοιτητές μας, η εκπαίδευση που έχουν δεχτεί θα τους συντροφεύει και υποστηρίζει για μία ολόκληρη ζωή. Επιλέγοντας το κατάλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την ανάλογη εξειδίκευση, επιλέγουν το μέλλον τους και δίνουν ζωή στο όραμα τους! Όραμά μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους μελλοντικούς μάγειρες για να γίνουν ευσυνείδητοι επαγγελματίες, με σημαντική εκπαιδευτική κατάρτιση και ηθικό υπόβαθρο. Εμείς θα παραμείνουμε αρωγός στα βήματά τους καθ’ όλη την επαγγελματική τους πορεία. Η εκπαίδευση πρέπει να στηρίζεται σε καταρτισμένη μεθοδολογία και τεχνική για να δομήσεις μία ολόκληρη τέχνη! Μπορεί η συνεχής εξάσκηση με τα χρόνια εργασίας τελικά να αποδώσει το επίπεδο ποιότητας που κάθε σπουδαστής επιθυμεί να φτάσει, ωστόσο όμως χωρίς την απαιτούμενη κατάρτιση, τις απαιτούμενες στέρεες βάσεις, το πάθος των εκπαιδευτών για το αντικείμενο και τη γνωριμία με το επάγγελμα, δεν θα ήταν εφικτή η αναγνώριση!

Αποστολή

Η εκπαίδευση στο KES College έχει ως σκοπό να παρέχει όλα τα εφόδια που θα ωφελήσουν τους φοιτητές βγαίνοντας στην αγορά εργασίας. Τα προγράμματα Γαστρονομικών Τεχνών υποστηρίζονται από άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτές, καθώς και έμπειρο προσωπικό που μοναδικό σκοπό έχουν, οι συμμετέχοντες να πετύχουν τους παρακάτω στόχους:

1. Να είναι σε θέση να εργαστούν ομαδικά, να είναι σε θέση να διαχειριστούν καταστάσεις και ανάγκες που ενδέχεται να υπάρξουν μέσα στην κουζίνα καθώς και την αποτελεσματική χρήση του χρόνου, του χώρου και των ανθρώπινων και υλικών πόρων εντός της κουζίνας.

2. Να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τις τελευταίες και εξελιγμένες γαστρονομικές τεχνικές, σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο μαγειρικής, καθώς και στην παραδοσιακή και σύγχρονη κουζίνα.

3. Να σχεδιάζουν και να διεξάγουν αποτελεσματική ηγεσία για την καλύτερη προετοιμασία και επεξεργασία των τροφίμων, τηρώντας πάντα τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής στο χώρο εργασίας και ακολουθώντας τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αρμόδιων αρχών.

4. Να αποκτήσουν τις γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να διατηρήσουν και να χειριστούν διαφορετικά πόρους τροφίμων, και να σχεδιάζουν και να παράγουν τα μενού για να πληρούν τις προδιαγραφές ποιότητας του κάθε τομέα της αγοράς.

Γιατί Πτυχίο;

Το Πτυχίο (4 έτη, 240 ECTS) είναι το πιο σημαντικό. Οι φοιτητές αρχίζουν να εργάζονται στην κουζίνα μόλις ξεκινήσουν το πρόγραμμα σπουδών για να εξοικειωθούν άμεσα με τις έννοιες και τις τεχνικές. Οι πολλαπλές απαιτήσεις πρακτικής άσκησης επιτρέπουν στους φοιτητές να δοκιμάσουν διαφορετικούς τύπους ρυθμίσεων. Παράλληλα το πρόγραμμα σπουδών προσφέρει μαζί με τα εργαστηριακά μαθήματα και όλα τα θεωρητικά που το υποστηρίζουν αλλά και τα θέματα διοίκησης. Ένας απόφοιτος μας μπορεί να αναλάβει διοικητικά καθήκοντα (σεφ κλπ.) στους τομείς της γαστρονομίας, να ενταχθεί ως καθηγητής, σύμβουλος επιχειρήσεων ή ακόμα να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση.

Με γαστρονομικούς χαιρετισμούς.

*Συντονιστής Προγραμμάτων Σπουδών της Σχολής Επισιτιστικών, Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Σπουδών του KES College




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










838