Φοιτήτριες Αισθητικής του KES College συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus+ - VET στη Θεσσαλονίκη


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσκεψη των φοιτητριών του Αξιολογημένου - Πιστοποιημένου Προγράμματος Σπουδών Αισθητικής του KES College για κατάρτιση και πρακτική άσκηση μέσω του προγράμματος Erasmus+ - VET (Vocational Education & Training) στις εγκαταστάσεις της εταιρείας “Zerva Cosmetics”, η οποία δραστηριοποιείται επιτυχώς στον επαγγελματικό χώρο του Μακιγιάζ από το 1992 στη Θεσσαλονίκη.

Φοιτήτριες του Προγράμματος Αισθητικής (Δίπλωμα, 2 έτη), συμμετείχαν σε ένα εντατικό πρόγραμμα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης από τις 18 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου 2022, όπου είχαν την ευκαιρία μέσα από την θεωρία, να κάνουν πράξη και να εφαρμόσουν όσα έμαθαν σε θέματα επαγγελματικού μακιγιάζ.

Συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα οι φοιτήτριες ενημερώθηκαν για τα προϊόντα μακιγιάζ ανάλογα με τον τύπο δέρματος, την υγιεινή make-up artist, την υγιεινή εργαλείων μακιγιάζ και την υγιεινή χώρου. Ακόμη, έμαθαν πως να εφαρμόζουν eyeliner και πως να τοποθετούν βλεφαρίδες σύμφωνα με το σχήμα των ματιών. Επιπρόσθετα, απέκτησαν γνώσεις σχετικά με τα σχήματα, τις διορθώσεις και τα χαρακτηριστικά του προσώπου όπως επίσης και πως να εφαρμόζουν το κατάλληλο μακιγιάζ σε κάθε περίσταση (π.χ. Φυσικό, Βραδινό, Νυφικό, Glow Make-up, Instagram Make-up looks κτλ).

Οι φοιτήτριες καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος εφάρμοσαν με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό τα προϊόντα της Zerva Cosmetics, λαμβάνοντας υπόψη την εκπαίδευση που έλαβαν και σύμφωνα πάντα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής που απαιτούνται στον χώρο.

Σκοπός της συμμετοχής των φοιτητριών στο πρόγραμμα Erasmus+, ήταν να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις τεχνικές τους στον τομέα του επαγγελματικού μακιγιάζ, όπως επίσης να αποκτήσουν σημαντικές δεξιότητες, οι οποίες χρειάζεται να κατέχει μια επαγγελματίας αισθητικός, όπως η ικανότητα στο συνδυασμό υλικών, την κατανόηση των αναγκών των πελατών, την αποτελεσματική διαχείριση των σχέσεων με τα άλλα μέλη της ομάδας και αισθητική αντίληψη.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος απονεμήθηκε στις φοιτήτριες Πιστοποιητικό Συμμετοχής με τίτλο «MasterClassMakeUpTraining» από τη Zerva Cosmetics.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άτομα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ δεν εξελίσσονται μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και σε προσωπικό. Αναμφισβήτητα, τα άτομα που επιστρέφουν πίσω στη χώρα τους έρχονται με νέες ιδέες όπου μπορούν να τις εφαρμόσουν και να τις αξιοποιήσουν με διαφορετικό τρόπο. Εκτός από αυτό, οι επαγγελματικές διασυνδέσεις και η επαφή με άτομα από διαφορετικά περιβάλλοντα αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία ανταλλαγής ιδεών και πρακτικών. Τέλος, δεξιότητες όπως η προσαρμογή σε νέα περιβάλλοντα, η υπευθυνότητα, η ανεκτικότητα, η ευελιξία, η ικανότητα για εργασία σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον και η αυτοπεποίθηση είναι σημαντικές για τη μετέπειτα πορεία των φοιτητριών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Αξιολογημένα – Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών Αισθητικής του KESCollege μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κολλεγίου https://www.kescollege.ac.cy/programmata-spoudon/sxoli-epaggelmaton-ygeias ή να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του κολλεγίου στο τηλέφωνο 22875737.
Comments (1)

  1. Panayiotis Hadjisymeou:
    Aug 01, 2022 at 09:54 AM

    Συγχαρητήρια για τις πολλές δραστηριότητες του κολλεγίου σας.


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


730